Ridning på kæphest i Aalborg

18 marts, 2022 | 13:30
Ridning på kæphest i Aalborg
Billedetekst: Foto: Billedarkiv

Kæphesteridning er en forholdsvis ny form for sport, som mange trækker lidt på smilebåndet af. Men det er faktisk en sportstype, en del mennesker går op i med liv og sjæl. Det at ride på kæphest kræver mange færdigheder udover blot kondition og kæphesteridning er derfor hurtigt blevet en fremstormende sportsaktivitet.

Kæphesteridning hos Vestbyens Rideklub

Sporten med at ride på kæpheste vandt først frem i Finland. Her blev den hurtigt populær og seriøs for rigtig mange. Herhjemme trak vi længe blot på smilebåndet og forvandt de kære heste på en pind med børneleg. Men sporten stormer faktisk frem herhjemme nu. Den kan dyrkes i flere rideklubber på landsplan. Her i Aalborg kan du én gang om måneden komme til kæphesteridning hos Vestbyens Rideklub. Her kan du prøve alt fra dressur til spring – og du bestemmer helt selv, hvor mild eller aktiv din hest skal være.

Undervisningen foregår den første torsdag i måneden fra kl. 15.30 til 16.15 og koster 25 kr. per gang.

Også brugt i idræt

Kæpheste og ridning herpå er også meget brugt i idræt på landets skoler. Der er næsten ikke nogen øvelser, der ikke kan laves på den – og så bliver det bare lidt sjovere med en hest. På flere skoler startede det som et mindre pilot-projekt, men man oplevede, at eleverne blev grebet af fænomenet, hvilket også ses i antallet af interesserede kæphesteryttere i de forskellige rideklubber.

DRF Kæpheste Cup er en klub under Dansk Ride Forbund. Her startede man i 2021 ud med at afholde stævner. I 2022 vil der komme en større DRF Kæpheste Cup, hvor der vil blive afholdt kvalifikationer i hele landet. Til sommer vil der være en stor finale på begge sider af Storebælt. Alle børn mellem 4-16 år kan deltage.
Ønsker din rideklub at være med i DRF Kæpheste Cup, kan I læse mere om det hos Dansk Ride Forbund.

DEKLARATION
Alt. tekst:Ridning på kæphest i Aalborg
Titel:james-lee-FSqiXVFa0ds-unsplash
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden