MinByAalborg.dk

Unikt minetog fra Mønsted er sat til salg

18 februar, 2023 | 06:00
- Af Redaktion
Mange gæster har kørt den korte tur fra perronen ved Mønsted Kalkværk ned i kalkgruberne, men nu skal minetoget videre og er sat på auktion.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Mønsted Kalkgruber, vest for Viborg, er verdens største kalkgruber, hvor der i mange århundreder er blevet brudt kalk. Gruberne har igennem de sidste 25 år været et velbesøgt turistmål, hvor folk er kommet for at se de helt unikke og menneskeskabte kalkgruber. Kalkgruberne er også kendt for et miljø, som er helt perfekt som overvintringssted for flagermus og til modning velsmagende grubeoste.

Det helt unikke minetog, som nu er sat på auktion, har siden sin ankomst i 2011 været en stor del af oplevelsen for mange gæster i Mønsted Kalkgruber.

Direktør hos den populære attraktion, Tina de Linde, oplyser: ”Mønsted Kalkgruber har igennem de sidste år oplevet en positiv udvikling i antallet af besøgende. I samme periode har minetoget ikke kørt, og med udviklingen i antallet af gæster, vil det give praktiske problemer med togets kapacitet. Hvis mange går forgæves, så bliver det en dårlig oplevelse for alle.”

Tina de Linde tilføjer: ”Der er rigtig mange gode timer og oplevelser tilbage i toget, så det er vores oprigtige ønske, at toget må komme på skinner igen!”

Der afholdes eftersyn med mulighed for besigtigelse af minetoget onsdag den 15. marts kl. 10-15 hos Mønsted Kalkgruber, Kalkværksvej 8, DK-7850 Viborg.
Selve auktionen med toget fra Mønsted Kalkgruber slutter mandag den 20. marts kl. 20.00.

Læs alle detaljer, se fotos og video med minetoget under auktion 8452 via websitet: www.campenauktioner.dk.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt