MinByAalborg.dk

Unge efterspørger stadig mere sikkerhed i Aalborgs natteliv et år efter de to tragiske dødsfald.

18 februar, 2023 | 18:00
- Af Redaktion
Byrådspolitikere lover at forsætte fokus på unges sikkerhed, eftersom unge stadig efterspørger flere og bedre tiltag, for at opnå større tryghed i nattelivet.
Info:
Ryan Tang - Unsplash

Tv2Nord bragte d. 10. februar artikel om at unge stadig efterspørger mere tryghed I Aalborgs natteliv.

Natten til d. 4. februar 2022 forsvandt den unge Oliver Ibæk Lund efter en bytur i Jomfru Ane Gade. Han blev senere hen fundet død i Limfjorden.

Et par dage efter, d. 6. februar forsvandt den 22-årige Mia Skadhauge Stevn også efter en bytur i Jomfru Ane Gade. Hun blev efterfølgende fundet dræbt.

Der blev, efter de to sager, skabt et stor og fornyet fokus på unge menneskers sikkerhed, for at de kunne føle sig trygge i Aalborgs natteliv.

De unge i Aalborg blev inviteret til dialogmøde, som førte til 71 konkrete forslag til tiltag. Disse har myndighederne arbejdet med siden.

Efter et år, mener de unge dog stadig at der er mulighed for forbedring af sikkerheden og trygheden Aalborgs natteliv, og håber at politikerne vil blive ved med at fokusere på dette.
– Nu har vi haft masser af fokus på det, og medierne har haft masser af fokus på det, men når der ikke er så meget fokus på det mere, så dropper vi også stille og roligt tingene. Altså den her sikkerhed i, at det er noget, der bliver ved med at være fokus på, og det ikke er noget, man bare skubber til side, når der ikke er store briller på det længere, siger Lene Pedersen fra Aalborg i debatmagasinet Fokus til Tv2 Nord.
Der er dog løfter fra nogle af de førende politikere i Aalborg, om at sikkerheden for de unge stadig står højt på dagsordenen.

Rådmand for job og velfærd i Aalborg Kommune Nuuradiin S. Hussein (S) fortæller til Tv2 Nord, at det kan han love. Trygheden i nattelivet er for dem det vigtigste og er meget højt prioriteret.

Rådmanden for Senior og omsorg i Aalborg Kommune, Kristoffer Storm forklarer til Tv2 Nord at Aalborgs mest kendte brand, både på godt og på ondt, er Jomfru Ane Gade. Han tilføjer, at det er derfor at det er vigtigt for os som kommune, at det fungerer.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Tv2 Nord
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt