Hård dom på for supersygehuset: Bør rives ned og bygges op igen

17 marts, 2023 | 21:00
Ifølge undervisere på Tech College i Aalborg mener de, efter at have læst rapporten om fejlene, at supersygehuset bør laves helt om
Billedetekst: Region Nordjylland

Byggeriet af supersygehuset i Aalborg har efterhånden haft mange problemer, og det seneste er vand, som trænger ind 110 forskellige steder og i så store mængder, at det ligger synligt på gulvene.

Uddannelseschef på Tech College Aalborg Gorm Vestergaard har læst rapporten om vandet igennem, og han mener at det er skammeligt, fordi det ikke burde ske. Samtidig er der også nogle projekter undervejs, som er helt forkerte ifølge ham.

Han er også langt fra imponeret over rapporten:
”Medmindre rapporten er et rigtigt dårligt håndværk, så er der virkelig tale om, at der er nogle dårlige projekteringer, tilsyn på tingene og dårlige planer” udtaler han til Tv2Nord.

Blandt andet fremhæver rapporten fejlbehæftede fuger, der vand igennem, profiler ved vinduesåbninger, som leder vandet direkte ind bag væggene og manglende dræn, så vandet bliver fastholdt bag facaden i stedet for at blive ledt ud igen.

En facadevæg er ifølge Gorm Vestergaard konstrueret til, at der både kommer vand ind, men også at den leder vandet ud igen.

Begge dele er dog gået galt i supersygehuset. Med andre ord er facadekonstruktionen herpå dumpet.
Gorm Vestergaard mener, at den bedste og billigste løsning ville være, at det skal laves om fra bunden. Altså lave en nedrivning af facaden, og så bygge en ny i det der er.

Nu skal Region Nordjylland gennemgå rapporten med både tekniske og juridiske rådgivere, før det bliver besluttet, hvad der skal ske med facaderne, og hvem der skal ordne det.

DEKLARATION
Kilde:TV2 Nord
Titel:Billede1
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden