Rådet for Større Badesikkerhed øger indsats mod drukneulykker

17 marts, 2022 | 07:30
Rådet for Større Badesikkerhed øger indsats mod drukneulykker
Billedetekst: Foto: Billedarkiv

Det sker alt for tit. Unge mennesker der af den ene eller anden grund falder i havnen især efter en god bytur. Tankerne er mange omkring, hvad vi kan gøre for at forhindre det. Skal alt vand hegnes ind? Skal der opsættes termiske kameraer? Skal vi sætte ind på de unges kultur? Rådet for Større Badesikkerhed er gået i gang med at øge indsatsen for at forhindre disse ulykker.

Aalborg Havn for ofte involveret

De seneste år har Aalborg Havn alt for ofte været involveret i ulykker på det her triste område. Senest i februar hvor en ung mand efter en bytur menes at være faldet i havnen og druknet. Ofte indgår der alkohol i ligningen, men fælles er uanset, at disse ulykker sker for ofte og uden grund. Rådet for Større Badesikkerhed øger derfor indsatsen ved netop Aalborg Havn for at finde ud af, hvad vi kan gøre anderledes.

Drukneulykker fra 2001 til 2018

Rådet har i forbindelse med tiltaget gennemgået tal fra 2001 til 2018. De viser, at der landsdækkende er sket 174 dødsfald i forbindelse med færdsel på havneområder. I ikke mindre end 114 tilfælde, var alkohol involveret. I 2022 alene er 3 mennesker omkommet efter færdsel på havneområder. Det er primært faldulykker, og tallene er alt for høje.

Ifølge Rådet for Større Badesikkerhed er det altoverskyggende råd: “Lad være med at gå hjem alene”, men det gør det ikke alene. Rådet arbejder på at finde mulige løsninger og tiltag, der skal være medvirkende til en bedre sikkerhed på landets havne.

DEKLARATION
Kilde:Det Nordjyske Mediehus A/S- CVR-nr 18096641 Langagervej 1, 9220 Aalborg Øst
Alt. tekst:Rådet for Større Badesikkerhed øger indsats mod drukneulykker
Titel:jude-mack-E1jSTmYKatg-unsplash
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden