Algoritme skal hjælpe 280 nye nordjyske hjertestartere på plads

17 februar, 2023 | 18:00
- Af Redaktion
En milliondonation har gjort det muligt for Hjerteforeningen at forsyne Nordjylland med flere hjertestartere. Denne gang bliver det ikke efter, hvor der bor flest, men efter en algoritme.
Op til 70 % chance for at overleve
Info:
Op til 70 % chance for at overleve
Foto: Hjerteforeningen

Indtil nu er hjertestartere blevet placeret efter, hvor der er taget initiativ lokalt, eller hvor der bor flere mennesker.

Nu bliver der sørget for at flere af de tyndt befolkede dele af Nordjylland også bliver udstyret med hjertestartere.

Det sker i kølvandet på en milliondonation fra Melsen Fonden til Hjerteforeningen, hvilket har ført til forskningsprojektet NordStart.

Projektet omfatter 280 hjertestartere, som skal placeres efter en algoritme, der skal sikre, at de kan gøre allermest gavn.

Når man taler om at gøre mest gavn, handler det om, at de steder, der allerede er hjertestartere, ikke altid er de steder, hvor folk er mest udsat for hjertestop. Og Hjerteforeningen håber, at indsatsen vil smitte.

– Vi håber og tror på, at projektet kan blive en vaskeægte gamechanger, når det kommer til måden, man sætter hjertestartere op. Ikke bare i Nordjylland. Ikke bare i Danmark. Men i hele verden, siger Anne Kaltoft, administrerende
direktør i Hjerteforeningen, til Tv2Nord.

Udover at sprede de 280 nye hjertestartere, vil de også tilbyde alle nordjyder under projektet et 30 minutters gratis introkursus i genoplivning,

Regionsrådsformand i Region Nordjylland, Mads Duedahl, påpeger, at der allerede er mange kompetente ildsjæle i Nordjylland. Men de håber at tiltaget kan hjælpe med at redde endnu flere liv, og at forskningen kan nå ud til hele verden.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Tv2 Nord
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt