MinByAalborg.dk

Aalborg Tennisklub fastholder milliontilskud trods massiv kritik

17 februar, 2023 | 15:00
- Af Redaktion
Klubben fik alligevel det milliontilskud til nye helårs baner, som Venstre sikrede den under budgetforhandlingerne. Flere politikere er uforstående.
Info:
Gabin Vallet - Unsplash

Aalborg får sine to nye helårs baner med tilskud fra Aalborg Kommune på én million kroner. Det blev mandag besluttet af partierne bag Aalborg Kommunes budget for 2023 og 2024.

Beslutningen har mødt stor kritik, da det ifølge Nordjyske var Venstre, der i sin tid stillede krav om, at klubben skulle have én million kroner til etablering af to helårsbaner, hvis partiet skulle være med i budgetforliget. Kritikken bunder i, at Venstres gruppeformand, Daniel Borup, er aktivt medlem af tennisklubben. Desuden har klubben ikke indsendt en formel ansøgning.

Derfor var budgetforliget igen på dagsordenen mandag, hvor tilskuddet altså blev endeligt godkendt. Beslutningen har mødt stor kritik fra flere kanter:
– Jeg har før sagt, at det er at pisse på de godt 100 foreninger, der har brugt tid på at sende en ansøgning, og det mener jeg sådan set stadigvæk, siger Peter Larsen fra SF til Nordjyske.
SF er ikke blandt forligspartierne, og det undrer ham, at de fastholder godkendelsen, selv om Aalborg Tennisklub i mellemtiden har forklaret forvaltningen, at de ønsker at modtage tilskuddet:
– Det er et stort problem, at man tildeler et stort tilskud til en forening, som ikke har ansøgt. Og deres henvendelse kommer jo belejligt i sidste øjeblik, siger Peter Larsen.
Han undrer sig desuden over, at Daniel Borup ikke var med til at diskutere punktet på mødet mandag:
– Det er selvfølgelig en flertalsbeslutning at give støtten, men det undrer mig, at Daniel ikke deltager i mødet. Hvorfor kan man være med til at give støtten, men ikke til at diskutere tilskuddet efterfølgende? Det viser, at man har begået fejl, siger han.

Nye procedurer fremadrettet
Til Nordjyske fortæller Venstre og Socialdemokratiet, at sagen nu får konsekvenser for håndteringen af det fremtidige budgetarbejde, så Sundhed- og Kulturforvaltningen fremover får bedre tid til at gennemgå lignende forslag.
SF er tilfredse med konsekvensen:
– Det her har været et trist forløb, og jeg håber, vi fremadrettet får sikret os, at der som minimum ligger en ansøgning fra de foreninger, som man gerne vil støtte, siger Peter Larsen til Nordjyske.
Det var et bredt flertal i byrådet, der godkendte årets budget. Således stemte Socialdemokratiet, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Nye Borgerlige og Danmarksdemokraterne for budgettet.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt