Aalborgensisk arbejdstøj til plus size kvinder løb med sejr

16 november, 2022 | 12:00
- Af Freelance
Et projekt om arbejdstøj til plus size kvinder løb tirsdag med sejren i den nationale opfinderkonkurrence for elever på erhvervsuddannelser ved Danish Entrepreneurship Festival i Øksnehallen i København. Bag sejren stod seks elever fra Aalborg Handelsskole. De øvrige præmier gik til projekter om regnvand, fravær og billig mad.
Aalborgensisk arbejdstøj til plus size kvinder løb med sejr
Billedetekst: Foto: Fonden for Entreprenørskab

De seks vindere af årets nationale finale i Kickstart Programme var mere end almindeligt overraskede, da deres navn blev udråbt som vinder af den nationale konkurrence ved Danish Entrepreneurship Festival i Øksnehallen i København. Gruppen Venus Workwear fra Aalborg Handelsskole har som en del af deres deltagelse i Kickstart Programme udviklet arbejdstøj til store kvinder.

– Det er surrealistisk. Fuldstændig vanvittigt. Det havde vi slet ikke forventet, lød det fra Laura Pedersen efter overrækkelsen af checken på 10.000 kroner fra Think Human Foundation.

– Vi har lært, hvor langt man kan nå med en enkelt idé, og hvor vigtigt det er at samarbejde, sagde hun, mens resten af gruppen nikkede enigt.

Om gruppen sagde dommerne “Et stærkt team, som har leveret på mange aspekter. De favner bredt med deres produkt og er godt på vej.”

Første skridt mod egen virksomhed

Kickstart Programme er en opfinderkonkurrence målrettet elever på erhvervsuddannelserne. I løbet af efteråret har eleverne arbejdet med iværksætteri i undervisningen. Her har de udviklet et produkt, koncept eller en service og taget de første skridt til at starte deres egen virksomhed.

De har arbejdet med alt fra idéudvikling til budgetter og har på deres egen skole været igennem en skolefinale, hvorfra de bedste hold er gået videre til den nationale finale i Øksnehallen. Mere end 700 elever har været med i efterårets Kickstart Programme-forløb.

DEKLARATION
Alt. tekst:Aalborgensisk arbejdstøj til plus size kvinder løb med sejr
Titel:d57e51fb-923f-4812-a798-ed11a12c345e
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden