Ny model til tidlig opdagelse af børns psykiske mistrivsel

16 september, 2023 | 13:00
Sundhedsstyrelsen tilbyder midler til at udvikle og afprøve en model til at opdage tidlige tegn på psykisk mistrivsel hos børn og unge i grundskolen.
Billedetekst: Foto: RDNE Stock Project - Pexels

Flere børn og unge oplever psykisk mistrivsel, og mere end hvert syvende barn får en psykisk lidelse, før de fylder 18. Tidlig indsats er afgørende, og lærere og pædagoger i grundskolen spiller en vigtig rolle i at opdage begyndende tegn på psykisk mistrivsel.

Sundhedsstyrelsen har udviklet en model i samarbejde med eksperter, som hjælper skolepersonalet med at opdage tidlige tegn på psykisk mistrivsel hos børnene. Modellen indeholder praktiske retningslinjer og anbefalinger for, hvordan man kan håndtere situationer fra de første tegn på mistrivsel til eventuel henvisning til behandlingstilbud i kommunen.

Kommunerne kan nu ansøge om midler til at afprøve denne model, der skal styrke tidlig indsats og hjælpe børn og unge med psykisk mistrivsel. Ansøgningsfristen er den 27. oktober 2023, og samarbejde med skoler og andre aktører er velkomment.

DEKLARATION
Kilde:Sundhedsstyrelsen
Titel:Børn i skole
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden