Stadig flere elbiler på de danske veje

16 juli, 2023 | 02:00
- Af Redaktion
Antallet af indregistreret elbiler er steget med 30 procent i Danmark – og tendens ser ud til at fortsætte.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Nyregistrerede motorkøretøjer i juni 2023 viser en markant udvikling i bilmarkedet. Andelen af elbiler fortsætter med at stige, mens andelen af plugin-hybrider oplever et fald.

Ifølge statistikkerne udgjorde elbiler hele 34,3 procent af de nye personbiler, der blev registreret i juni. Samtidig udgjorde plugin-hybrider kun 14,4 procent af de nye registreringer i samme periode, hvilket markerer et fald i deres andel.

Den positive udvikling i antallet af elbiler afspejles også i den samlede bestand af motorkøretøjer. Ultimo juni udgjorde elbiler 5,2 procent af alle personbiler i Danmark, hvilket svarer til 146.300 køretøjer.

I takt med at antallet af elbiler fortsætter sin positive udvikling, er der samtidig sket en faldende tendens i antallet af fossilt drevne biler. Benzin- og dieselkøretøjer oplevede et fald på 7,2 procent sammenlignet med de foregående 12 måneder.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Danmarks Statistik
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt