Unge bandemedlemmer er blevet dømt for sager med trusler og knivstikkeri.

16 juni, 2023 | 06:00
- Af Redaktion
En 20-årig mand blev frikendt for knivstikkeri, men både han og en 21-årig blev dømt for trusler i forbindelse med et forsøg på at befri en fange.
Info:
Rigspolitiet

Den første sag omhandler trusler i forbindelse med et forsøg på at befri en varetægtsfange midt på dagen på Vesterbro. Den anden sag drejer sig om et knivstikkeri på Tove Ditlevsens Vej tidligere i år.

Begge mænd, henholdsvis 20 og 21 år gamle, blev dømt for at true to transportbetjente med vold under to separate episoder. Disse episoder fandt sted sidste år, først på Badehusvej og derefter på Vesterbro, hvor de på dramatisk vis forsøgte at befri en varetægtsfange.

Det ene af de to knivstikkerier resulterede i, at den 21-årige blev dømt. Offeret ønskede ikke at anmelde sagen eller samarbejde med politiet under efterforskningen, hvilket gjorde det ekstremt vanskeligt for politiet. Dog fandt politiet et vidne, der havde optaget en videosekvens af knivstikkeriet, hvor gerningsmændenes ansigter ikke kunne ses. Ved at sammenligne tøj og sko fra videoen med billeder taget af et andet vidne kunne man dog fastslå, at den 21-årige var til stede under knivoverfaldet.

Retten frifandt den 20-årige i denne sag på grund af manglende beviser, da hans ansigt ikke kunne ses på videoen. Politiet havde dog fundet andre billeder, hvor man kunne se hans ansigt og tøj, der ligner det, som en person på videoen har på sig. Dette var dog ikke tilstrækkeligt som bevis for retten.

Den 21-årige blev idømt ti måneders ubetinget fængsel, mens den 20-årige fik en straf på 30 dages ubetinget fængsel. Begge blev også advaret om mulig udvisning fra Danmark.

Begge de dømte er medlemmer af GT-gruppen, en rivaliserende gruppe i Aalborg, som opstod blandt unge med tilknytning til Grønlands Torv.

Kilde: Nordjyske

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt