MinByAalborg.dk

Stigende interesse for byggeprojekter

16 maj, 2023 | 06:00
- Af Redaktion
Selvom der er inflation og stigende priser på blandt andet el, så melder 3byggetilbud.dk - der formidler byggetilbud - at der er stigende interesse for renoveringsprojekter.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Generelt kan tilbudsportalen rapportere om en højere gennemsnitspris i de første måneder af 2023 kontra samme måneder af 2022. Sammenligner man januar-maj 2023 og samme periode i 2022, er gennemsnitsprisen 12 % højere. Det betyder, at den gennemsnitlige pris på en opgave udført via 3byggetilbud.dk i perioden lå på 40.252 kr. kontra en gennemsnitlig pris på 36.077 kr. i samme periode sidste år. Tallene baserer sig på mere end 20.000 udførte opgaver.

”Vores tal viser, at der er flere renoveringsprojekter, der bliver udført, og så er gennemsnitsprisen steget,” fortæller Maria Carlsen, der er CCO hos 3byggetilbud.dk.

”Når vi graver i data, kan vi se, at der er særligt mange tagprojekter, der bliver gennemført for tiden og når de ligger på beløbstørrelser på 300-400.000 kroner er det naturligvis med til at trække op i statistikkerne,” forklarer hun. Foruden tagprojekter er også badeværelsesrenoveringer populære.

Energikrisen præger prisen

Hos Tømrermester RFA ApS mærkes efterspørgslen på tagentrepriser, og ifølge indehaver, Rasmus Andersen, er grunden, at tagene på utallige 70’er-boliger ikke har flere år i sig og skal skiftes.

”Der er rigtig mange, der bor i boliger fra 70’erne, som ikke har skiftet tag – og det er så på tide for mange af dem nu her. De kommer nu alle sammen. Og det sker så på et tidspunkt med høje priser på materialer, der presser prisen,” forklarer Rasmus Andersen og fortsætter:

”Vi er jo stadig i en energikrise, og der skal ret meget energi til at producere tegl, som mange får lagt – og det har jo en betydning for prisen”. Rasmus Andersen opfordrer alligevel til, at boligejere skifter sit tag, når der er brug for det, og ikke udskyder projektet.

Kilde: 3byggetilbud.dk via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt