MinByAalborg.dk

Politiet dropper projekter, ministeren raser

16 maj, 2023 | 10:00
- Af Redaktion
Det danske politi opgiver visse IT-projekter, mens de sætter andre i bero, og samtidig udtrykker Justitsministeren, Peter Hummelgaard, utilfredshed med etaten.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Fra det danske politis side har man valgte at droppe forskellige IT-projekter, mens andre bliver standset af den simple grund, at etaten ikke besidder de rette medarbejdere med de egnede kompetencer til at tage sig af de relevante opgaver.

Desuden har Justitsminister Peter Hummelgaard, i forlængelse af denne offentliggørelse, som han selv er en del af, udtrykt utilfredshed med, at denne proces har betydet, at politiet ikke har kæret nok om borgernes databeskyttelse.

Peter Hummelgaard lancerer i forlængelse heraf en detaljeret plan for, hvad det er for nogle projekter rent IT-mæssigt, som man vælger at nedprioritere, mens andre bliver standset.

Angående brud på datasikkerheden udtaler ministeren: “Der er i forhold til databeskyttelsesområdet ikke tale om nye udfordringer. Udfordringerne er imidlertid ikke blevet håndteret, blandt andet grundet manglende opstart af initiativer, der skulle rette op herfra.”

Rigspolitiet skriver i en pressemeddelelse, at opstarten af de udskudte projektet ventes startet i 2024 tidligst.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Jyllands posten
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt