MinByAalborg.dk

Aalborg vil kæmpe for mindre dårlig og spildt mælk til Bangladesh

16 april, 2023 | 07:00
- Af Redaktion
Aalborg og resten af Danmark vil sammen med Bangladesh gøre deres for, at sidstnævnte får bedre og større udbytte af mælken fra deres køer.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Allerede inden mælken køres på marked i Bangladesh, går en stor del tabt i utætte rør. Ofte er mælken også sur, når den endelig når frem til en bangladeshisk familie, fordi mælkeproducenten ikke har de rette faciliteter til at køle den ned. Det er ikke alene spildt mælk, men også et eksempel på de problemer, som det tætbefolkede land i Sydasien kæmper med. Men det skal danske løsninger fremover være med til at forhindre. Danmark og Bangladesh har netop indgået et strategisk sektorsamarbejde, som både har til formål at fremme en bæredygtig fødevareproduktion i Bangladesh, skabe tætte relationer på grønne dagsordener og samtidig åbne døre for dansk eksport til landet – og det glæder minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen:

”I Danmark er vi rigtig gode til både at optimere vores fødevareproduktion og undgå spild undervejs. Det skyldes ikke mindst en høj ressourceeffektivitet, som er et resultat af god fødevaresikkerhed og innovative løsninger fra erhvervets side. Bangladesh har derimod med en hastigt voksende befolkning, der skal brødfødes, en stor udfordring i, at fødevarer går til spilde, inden de overhovedet når de bangladeshiske tallerkener. Jeg ser derfor et stort potentiale i, at vi fra dansk side fremover assisterer myndighederne i Bangladesh med at løfte både fødevareproduktionen og fødevaresikkerheden og samtidig fremme bæredygtighed og muligheden for dansk eksport”.

I praksis betyder samarbejdet med Bangladesh, at Danmark stiller viden til rådighed og sammen med de bangladeshiske myndigheder finder de løsninger, der passer bedst til landets specifikke udfordringer. De lokale myndigheder er selv ansvarlig for at implementere løsningerne. Samarbejdet fokuserer udover større fødevaresikkerhed og mindre fødevaretab også på bæredygtighed og ressourceeffektivitet.

Det er langt fra første gang, at Danmark indgår et sådant sektorsamarbejde. Ud over Bangladesh er der lignende projekter i både Kina, Indonesien, Vietnam, Kenya, Nigeria og Mexico, ligesom et nyt samarbejde med Sydafrika er på vej. Erfaringerne fra de strategiske samarbejder viser, at de skaber varige resultater i partnerlandene, og at det derfor er en effektiv måde at aktivere udviklingsmidler på.

Kilde: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt