Aalborgs sabotagehistorie: Oplev krigstiden gennem Churchill-Klubben

16 april, 2022 | 09:03
- Af Anna
Tag på byvandring og oplev besættelsestiden under anden verdenskrig gennem sabotørenes arbejde mod den tyske værnemagt. Hør om den berømte modstandsgruppe Churchill-Klubben fra en ægte ekspert.
Billedetekst: Kilde: Billedarkiv

Folk, der har færdes på parkeringspladsen bag Netto på Vesterbro i hjertet af Aalborg, har sikkert set de mange vægmalerier, der hylder den danske modstandsbevægelse og de allieredes indsats mod den tyske værnemagt. Et særligt stolthedspunkt i den danske modstandsbevægelseshistorie og særligt her i Aalborg har altid været Churchill-Klubben.

’Thanks for your visit, Mr. Churchill’

Churchill-Klubben var eftersigende Danmarks første sabotagegruppe under besættelsestiden. Gruppen blev skabt af en gruppe unge skoledrenge her fra Aalborg, der ønskede at tage affære mod den tyske hær. Byen er fyldt med deres stolte historie.

Denne eftermiddag kan du være med til at opleve dele af Churchill-Klubbens historie, der udspillede sig i Aalborgs gader, ved at tage med rundviser Dorte Christensen, der er ekspert i netop denne historie, på en medrivende tidsrejse til besættelsestiden.

På turen kommer du til at høre om kammeratskab, heltemod og modstand, mens du følger en rute gennem byen til de forskellige steder, hvor historien udspillede sig.

Turen starter ved Springvandet, Kampen mod havet, på Prinsensgade kl. 15.00.

Billet bestilles på mail@historiensgang.dk, og koster 75 kr.

DEKLARATION
Titel:ww2
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden