MinByAalborg.dk

Anbefaling om hegn mod ulveangreb møder modstand

16 marts, 2023 | 07:00
- Af Redaktion
Forslaget om hegn mod ulveangreb er et fint skrivebordsarbejde, men holder ikke i praksis
Info:
M. Zonderling - Unsplash

En opgørelse fra Miljøstyrelsen viser, at der i 2022 var 32 ulveangreb på danske landmænds husdyr, hvilket er mere end en fordobling fra året før.

Søren Christensen, der er formand for Landboforeningen Vestjysk mener, at der er brug for, at landmanden kan få lov til at forsvare sine dyr mod ulveangreb.

Udtalelsen kommer efter anbefalingen om at opstille en stor mængde hegn for at beskytte husdyr mod ulveangreb. Han mener nemlig, at det er en uholdbar, dyr og administrativ urealistisk løsning, fordi det er tidskrævende at opstille og vedligeholde hegnet.

Samtidig tror han ikke, at befolkningen synes, det er en god idé at indhegne naturarealer, hvor man ellers har kunne færdes frit og nyde naturen.

Uenig i økonomisk tilskud
Anbefalingen om hegnet kommer blandt andet fra naturchef i Landbrug og Fødevarer Karen Post Bache samt Bo Håkansson, der er seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening. Begge sidder i Vildtforvaltningens Ulvegruppe og rådgiver miljøministeren om ulvehåndteringen i Danmark.

Løsningen på den stigende ulvebestand er ifølge dem et økonomisk tilskud til landmændene, så de kan opstille et ulvesikret hegn.

Det er Søren Christensen uenig i af flere grunde:
”Den voksende ulvebestand i Danmark er uden tvivl en situation, vi skal tage alvorligt, og det kan også være fint med ulvesikrede hegn. Vi kan jo se, at det har en effekt med den forholdsvis lille ulvebestand, der er i landet nu. Men det er ikke ensbetydende med, at det er en holdbar løsning bare at hegne hele landet ind, i takt med at bestanden stiger”, udtaler han til TV2 Nord.

Dyrenes stressniveau bliver fuldstændig undervurderet.
Søren Christensen mener også, at et hegn eksempelvis kan stresse hestene, når de først har oplevet en ulv engang, hjælper det ikke, at den er på den anden side af hegnet.

Ifølge ham burde lodsejere og landmænd selv kunne regulere i ulvene, når bestanden bliver for stor, eller hvis der er problemer med ulve, som eksempelvis går til angreb.

”Fremadrettet kommer der til at være så mange ulve, at det ikke er en holdbar løsning. Det forslag er fint skrivebordsarbejde, men det holder ikke i praksis” fastslår han.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: TV2 Nord
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt