Borgermøde hos FOA om ældre i Nordjylland

16 marts, 2022 | 13:30
- Af Miki Ray
FOA Ældrebombe
Billedetekst: Foto: FOA pressemeddelse

Frem mod 2030 stiger antallet af ældre danskere over 80 år med mere end 160.000. Alene 17.000 af dem i Nordjylland. Det er bagtæppet, når social- og ældreminister Astrid Krag inviterer borgere, pårørende og medarbejdere, og alle andre med noget på hjerte omkring ældreplejen, til at komme med input til fremtidens ældrepleje på fem regionale stormøder rundt omkring i landet.
Det første møde bliver holdt i Aalborg på torsdag, og dækker region Nordjylland.

”Ældreomsorgen anno 2022 lever ikke op til borgernes behov og forventninger. Udviklingen med flere ældre og personalemangel viser, hvor vigtig en opgave det er at forny og forbedre ældreomsorgen i Danmark. Det er ikke kun godt for de ældre, de pårørende og de ansatte. Det er simpelthen nødvendigt,” siger Torben Klitmøller Hollmann, formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA.
”Vi er glade for initiativet med borgermøder. Hvis vi skal lykkes med den nye ældrelov, skal vi alle sammen tage fat og lægge vores gamle kæpheste til side. Det gælder både ansatte og borgerne, men også politikere, både lokalt og på Christiansborg,” mener Torben Hollmann

I sin nytårstale lagde statsminister Mette Frederiksen op til at ændre og forbedre rammerne for ældreplejen i en helt ny ældrelov.

Arbejdet er i fuld gang, og det er som et led i det arbejde, at der i løbet af foråret bliver afholdt fem regionale borgermøder om fremtidens ældrepleje, ét i hver region.
Det stigende antal ældre kræver, at der ansættes flere social- og sundhedsassistenter- og hjælpere, hvis serviceniveauet skal fastholdes. Samtidigt er op imod en tredjedel af de nuværende ansatte over 55 år, og derfor vil mange gå af i de kommende år. En fremskrivning fra fagforbundet FOA på baggrund af tal fra bl.a. Danmarks Statistik fra 2020 viser, at der i Nordjylland i alt er behov for at ansætte næsten 5000 medarbejdere frem mod 2030. I Aalborg kommune alene 1.440.

Jesper Hermansen er sektoransvarlig for Social- og Sundhed i FOA Nordjylland, han understreger, at en ny og bedre ældrepleje betyder, at de ansatte skal sættes fri til at bruge deres faglighed.

”Hvis vi skal kunne fastholde og tiltrække flere ansatte til området, så er det nødvendigt, at vi skaber et tillidsfuldt fællesskab, hvor social- og sundhedspersonalet med deres faglighed får lov til at levere den kvalitet pleje og omsorg de ældre har brug for, og som de ansatte er uddannet til at give,” siger Jesper Hermansen

Det første borgermøde er i Aalborg den 17. marts kl. 16-18, på SOSU Nord.

Her kan du finde fremskrivning af antal af ældre og ansættelsesbehovet i ældreplejen i Region Nordjylland 2020-30

DEKLARATION
Alt. tekst:FOA Ældrebombe
Titel:Borgermøde
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden