MinByAalborg.dk

Stormen Otto rammer Danmark – kan nå orkanstyrke

16 februar, 2023 | 10:00
- Af Redaktion
Stormen hedder Otto, og den har potentiale for at blive den kraftigste i Danmark i flere år.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Det er en storm, men med vindstød af orkanstyrke, der er på vej mod Danmark. Den vil især mærkes fredag eftermiddag og fortsætte frem til lørdag nat.

Det fortæller TV 2 Vejret i dag, der også fortæller, at stormen er blevet navngivet Otto. Navnet er givet af DMI, og prognoser viser, at Otto er en stor en af sin slags.

Stormen kan muligt blive den kraftigste storm i over seks år. Den titel bærer Malik og Nora, der ruskede Danmark i 2022 med maksimale vindhastigheder på henholdsvis 27,9 og 28,1 meter per sekund.

Det starter allerede med vind fredag formiddag, hvor den vil tage yderligere til op ad eftermiddagen. Omkring klokken 15 vil vinden være storm langs flere dele af den jyske vestkyst. Især Jammerbugten vil kunne mærke den, hvor middelvinden kan nå 29 meter per sekund, hvilket vil kategoriseres som stærk storm.

I nogle dele af landet kan stormen nå orkanstyrke med en vindhastighed på mellem 33 og 39 meter per sekund, og det kan fortsætte helt frem til midnat til natten lørdag.

TV 2 Vejret har lavet et varselskort, hvor man kan se prognosen udover landet. På kortet kan man se prognosen på, om det område man bor i, vil være ramt af vindstød af orkanstyrke eller stormstyrke.

Risiko for høj vandstand
Den kraftige vind er en oplagt forudsætning for højere vandstande. Man vil muligvis lørdag formiddag kunne se at vandstanden i dele af Kattegatområdet er steget til over én meter.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt