Mand Dømt for Ulovlig Fildeling: Advarsel om Konsekvenserne

15 september, 2023 | 08:00
En 37-årig mand fra Østjylland er blevet idømt betinget fængsel og en stor bøde for ulovlig fildeling af danske og udenlandske værker.
National enhed for Særlig Kriminalitet
Billedetekst: National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.100 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.

Ved en tilståelsessag ved Retten i Randers blev han idømt 60 dages betinget fængsel og en tillægsbøde på 10.000 kroner for at have delt mindst 242 danske og udenlandske ophavsretsbeskyttede værker på to nu lukkede fildelingstjenester, “Superbits” og “NorTor,” i perioden fra december 2020 til februar 2021.

Yderligere blev manden dømt for at have downloadet 676 og uploadet 356 ophavsretsbeskyttede værker fra marts 2021 til marts 2023 via den nu lukkede fildelingstjeneste “DanishBytes.”

Den 37-årige har også indgået et forlig om erstatning med Rettighedsalliancen, der repræsenterer de retmæssige rettighedshavere til de værker, der blev delt ulovligt. Det var Rettighedsalliancen, der anmeldte sagen til politiet i februar 2021.

Specialanklager hos National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), Jan Østergaard, udtaler sig om dommen: “Jeg er tilfreds med dommen, der hviler på et solidt efterforskningsarbejde. Dommen sender et klart signal til alle fildelere om, at det kan have alvorlige konsekvenser ulovligt at dele film, musik og andet ophavsretsbeskyttet materiale.”

Denne dom tjener som en påmindelse om vigtigheden af at respektere ophavsrettighederne og være opmærksom på de lovovertrædelser, der kan opstå ved at deltage i ulovlig fildeling. Det er en sag, der er værd at tage med i overvejelserne for alle internettets brugere i Nordjylland og videre.

DEKLARATION
Kilde:National enhed for Særlig kriminalitet
Alt. tekst:National enhed for Særlig Kriminalitet
Titel:Politi
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden