MinByAalborg.dk

Ny kampagne skal få bilister til at lette på speederen ved vejarbejder

15 juni, 2023 | 14:00
- Af Redaktion
Vejdirektoratet lancerer nu en ny kampagne, der har til formål at skabe et bedre arbejdsmiljø for vejarbejdere og mindske risikoen for ulykker.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Vejdirektoratet lancerer nu en ny kampagne, der har til formål at skabe et bedre arbejdsmiljø for vejarbejdere og mindske risikoen for ulykker. Kampagnen, der vil være synlig langs statsveje og på sociale medier, opfordrer bilisterne til at være opmærksomme og sænke farten ved vejarbejder.

Under overskriften “Pas på os der vejarbejder” vil man kunne støde på budskaber som “Sænk farten hilsen min kone” og “Hej lastbil husk afstand”. Disse budskaber er inspireret af dialogen med vejarbejdere og entreprenører og vil være synlige i de kommende måneder. Med Infrastrukturplan 2035 er der store planer om at udvide vejnettet de kommende år.

Transportministeren opfordrer alle bilister til at huske at sænke farten og holde god afstand, når de passerer et vejarbejde. Bag afmærkninger og refleksskilte udfører vejarbejdere deres arbejde for vores fælles bedste, og det er vigtigt at sikre, at de kommer uskadte hjem til deres kære, når arbejdsdagen er slut.

I maj blev arbejdet med at udvide Østjyske Motorvej ved Aarhus stoppet af hensyn til vejarbejdernes sikkerhed. Efterfølgende har Østjyllands Politi udført flere fartkontroller, hvor flere bilister blev afsløret i at overskride fartgrænsen. Overtrædelserne har medført sanktioner såsom frakendelse af kørekortet og bøder.

En brugerundersøgelse gennemført af Vejdirektoratet viser, at trods påstanden fra mange trafikanter om at overholde hastighedsbegrænsningerne ved vejarbejder, viser de seneste fartkontroller et anderledes billede. I 2022 blev der registreret flere person- og materielskadeulykker ved vejarbejder.

Vejdirektoratet fokuserer på at sikre, at trafikanterne kører opmærksomt og lette foden fra speederen ved vejarbejder. Den nye kampagne er en del af bestræbelserne på at skabe et tryggere arbejdsmiljø for vejarbejdere og reducere risikoen for ulykker.

Kilde: Vejdirektoratet via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt