MinByAalborg.dk

Succes med at uddanne kriminelle

15 maj, 2023 | 10:00
- Af Redaktion
Man har i Kriminalforsorgen gennem de sidste år haft stor succes med at give de indsatte en arbejdsmarkedsuddannelse. Der er tale om en stigning de sidste par år på 70 procent.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

De lærer at skifte dæk i Vejle Arrest. De lærer at arbejde i et køkken i Jyderup Fængsel. Og de lærer at køre truck i Kragskovhede og Sønder Omme Fængsel.

Overalt i landets fængsler er indsatte i fuld gang med at tage en arbejdsmarkedsuddannelse (AMU-kursus), og antallet af AMU-timer i alle kriminalforsorgens institutioner er steget med over 70 procent fra 2019 til 2022. Helt præcis er der sket en stigning i antallet af AMU-timer i perioden fra 49.754 til 85.108 timer.

En stigning, som glæder justitsminister Peter Hummelgaard (S):

”Det er rigtig godt, at flere indsatte uddanner sig, mens de sidder inde – for det kan være med til at motivere dem til at lægge kriminaliteten på hylden og sætte en ny kurs for deres liv. Samtidig viser den flotte stigning med al tydelighed, hvordan de dygtige medarbejdere i landets fængsler og arrester hver dag knokler for at hjælpe de indsatte godt ud på den anden side. Vel at mærke i en tid, hvor kriminalforsorgen er presset på grund af mangel på både pladser og bemanding. Det arbejde har jeg kæmpestor respekt for,” siger justitsministeren.

Ifølge direktør for kriminalforsorgen Ina Eliasen er stigningen i antallet af AMU-timer en fordel for både indsatte og for samfundet.

”Uddannelse er en vej ud af kriminalitet, og den markante øgning af AMU-kurser til indsatte i kriminalforsorgen er derfor et vigtigt skridt. Jeg er utrolig glad for, at det er lykkedes kriminalforsorgens medarbejdere – i en noget presset hverdag – alligevel at gennemføre en ekstraordinær indsats på uddannelsesområdet og sikre et stor øgning i gennemførte AMU-kurser til indsatte,” siger Ina Eliasen.

Kilde: Kriminalforsorgen via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt