MinByAalborg.dk

Syv unge er ambassadører for Skole OL, hvoraf en er fra Aalborg Kommune

15 marts, 2023 | 08:00
- Af Redaktion
17-årige Nellie Emanuelsen fra Svenstrup J er en ud af 7 Skole OL-ambassadører for Skole OL i 2023. Alle 7 har det tilfælles, at de er rollemodeller for mere end 30.000 skoleelever.
Info:
Norbert Braun - Unsplash

Skole OL er hele Danmarks officielle olympiske aktivitet for skoleelever i 0-8. klasse, som er bygget på tre børneolympiske værdier: Fællesskab, Færdighed og Fairplay.

Skole OL skaber mere idræt i skolerne og styrker samtidig fællesskabet i klasserne. I 2022 deltog 35.486 elever, 397 skoler, 100 idrætsforeninger og 79 kommuner.

Hvert år bakker skole OL-ambassadørerne skoleeleverne op ved at deltage i lokale idrætskonkurrencer i hele landet, hvor den store finale er d. 13-16. juni 2023.

Hver ambassadør viser deres sport frem i børnehøjde og er ansigtet ud ad til. Samtidig viser de også, at man kan hvad man vil, hvis man gør sig umage og tør drømme:
”Børnenes begejstring er kæmpestor, når de ser vores ambassadører demonstrere deres talenter, og når de oplever at blive bakket op af nogen, der konkurrerer på det niveau, som vores ambassadører gør”, udtaler projektleder på Skole OL Janni Thrane til Ritzau.

Bueskytten Nellie Emanuelsen er glad for at udbrede bueskydning til børn og unge under Skole OL, og for hende betyder det at være ambassadør meget.
Nellie har dyrket bueskydning, siden hun var 10 år gammel og har selv to forældre, som begge har været på landsholdet i bueskydning. Dengang hun selv deltog i Skole OL var der dog ikke bueskydning på programmet, men det har ændret sig, og det er hun glad for.

”Bueskydning fanger mig, fordi det er nemt at følge ens egne fremskridt hele tiden. Det er ikke nogen holdsport, men der er alligevel et unikt fællesskab i både klubben og med andre klubber”, siger hun til Ritzau.

De 7 ambassadører møder op til lokalstævner, overrækker præmier til finalen og mere generelt giver de deres opbakning til alle børnene.

I år kan eleverne prøve kræfter med: atletik, bowling, bueskydning, dans, orienteringsløb, roning, triatlon, og to helt nye, cricket og combat archery.

Det er Danmarks Idrætsforbund (DIF), der står bag Skole OL, som støttes af Nordea-fonden, TrygFonden, Billund Kommune og Ole Kirk’s Fond. Salling Group (repræsenteret ved Bilka) bidrager med et sponsorat til Skole OL. Herudover samarbejder Skole OL med flere specialforbund og kommuner.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: DIF via Ritzau
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt