MinByAalborg.dk

Vanskeligheder med at udstede medarbejderaktier til 70 ansatte hos produktionsvirksomheden Lyras

14 juni, 2023 | 10:00
- Af Redaktion
En ung iværksætter fra Nordjylland, Rasmus Mortensen, der står bag den voksende virksomhed Lyras, har nylig tilbudt sine medarbejdere en særlig mulighed.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Han har givet dem tilbudet om at købe medarbejderaktier til en særlig gunstig pris som en anerkendelse for deres hårde arbejde. Rasmus Mortensen håber, at alle hans medarbejdere i Lyras vil blive millionærer takket være dette tilbud.

Desværre viste det sig at være mere udfordrende end forventet at udstede medarbejderaktierne. Rasmus Mortensen fortæller til DI Business, at det tog et helt år at få ordningen på plads, selvom han havde forventet, at det kunne klares på en til to måneder. De komplekse regler og betingelser, som de skulle overholde, gjorde processen besværlig. Han mener, at det burde være mere enkelt.

Denne holdning deles af DI, der for nylig har fremlagt forslag til at forenkle processen med at tilbyde medarbejderaktier. Rasmus Mortensen, der grundlagde Lyras efter at have forladt Aalborg Universitet i 2016, har udviklet en ny teknologi ved navn “raslysering”, der gør det muligt at pasteurisere væsker uden varmebehandling ved hjælp af UV-lys. Hans virksomhed har solgt anlægget til virksomheder over hele verden og har blandt andre kunder som Arla og Novozymes.

Muligheden for medarbejderaktier i Lyras gives efter 12 måneders ansættelse, og halvdelen af medarbejderne har allerede benyttet sig af tilbuddet fra marts. Det er endnu usikkert, om alle vil blive millionærer, som Rasmus Mortensen håber. Han understreger, at tilbuddet om medarbejderaktier ikke erstatter andre fordele såsom lønstigninger, men det er en ekstra motivation for at skabe noget sammen.

Lyras’ bæredygtige pasteuriseringsanlæg, der bruger ultraviolet lys, sparer virksomhederne enorme mængder vand og energi i forhold til traditionelle metoder. Denne teknologi har tiltrukket betydelige investeringer, herunder over 100 millioner kroner fra Bagger Sørensen-familien og andre investorer for et år siden. Rasmus Mortensen er stadig hovedaktionær i Lyras og har også erhvervsmanden Holger Colding Kristensen som medejer.

Kilde: Nordjyske og DI

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt