Vanskeligheder med at udstede medarbejderaktier til 70 ansatte hos produktionsvirksomheden Lyras

14 juni, 2023 | 12:00
En ung iværksætter fra Nordjylland, Rasmus Mortensen, der står bag den voksende virksomhed Lyras, har nylig tilbudt sine medarbejdere en særlig mulighed.
Billedetekst: Foto: Jessica Lewis
Beskrivelse: dokumenter

Han har givet dem tilbudet om at købe medarbejderaktier til en særlig gunstig pris som en anerkendelse for deres hårde arbejde. Rasmus Mortensen håber, at alle hans medarbejdere i Lyras vil blive millionærer takket være dette tilbud.

Desværre viste det sig at være mere udfordrende end forventet at udstede medarbejderaktierne. Rasmus Mortensen fortæller til DI Business, at det tog et helt år at få ordningen på plads, selvom han havde forventet, at det kunne klares på en til to måneder. De komplekse regler og betingelser, som de skulle overholde, gjorde processen besværlig. Han mener, at det burde være mere enkelt.

Denne holdning deles af DI, der for nylig har fremlagt forslag til at forenkle processen med at tilbyde medarbejderaktier. Rasmus Mortensen, der grundlagde Lyras efter at have forladt Aalborg Universitet i 2016, har udviklet en ny teknologi ved navn “raslysering”, der gør det muligt at pasteurisere væsker uden varmebehandling ved hjælp af UV-lys. Hans virksomhed har solgt anlægget til virksomheder over hele verden og har blandt andre kunder som Arla og Novozymes.

Muligheden for medarbejderaktier i Lyras gives efter 12 måneders ansættelse, og halvdelen af medarbejderne har allerede benyttet sig af tilbuddet fra marts. Det er endnu usikkert, om alle vil blive millionærer, som Rasmus Mortensen håber. Han understreger, at tilbuddet om medarbejderaktier ikke erstatter andre fordele såsom lønstigninger, men det er en ekstra motivation for at skabe noget sammen.

Lyras’ bæredygtige pasteuriseringsanlæg, der bruger ultraviolet lys, sparer virksomhederne enorme mængder vand og energi i forhold til traditionelle metoder. Denne teknologi har tiltrukket betydelige investeringer, herunder over 100 millioner kroner fra Bagger Sørensen-familien og andre investorer for et år siden. Rasmus Mortensen er stadig hovedaktionær i Lyras og har også erhvervsmanden Holger Colding Kristensen som medejer.

Kilde: Nordjyske og DI

DEKLARATION
Titel:jessica-lewis-fJXv46LT7Xk-unsplash
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden