Sankthans på Lindholm høje

14 juni, 2023 | 16:00
- Af Redaktion
Hvert år samles folk på Lindholm Høje, en vikingegravplads beliggende i Nordjylland, for at fejre den traditionelle sankthansaften.
Info:
Lindholm høje

Dette års begivenhed byder imidlertid på en ekstraordinær oplevelse med et strejf af myter og magi. Forfatteren Anne-Marie Vedsø Olesen, kendt for sin prisvindende roman “Vølvens vej”, vil levere aftenens båltale og bringe fortællinger om vikinger, vølver og nordiske guder til live.

Hvis du ønsker at deltage i sankthansfestlighederne, har du mulighed for at opleve Anne-Marie Vedsø Olesen tale kl. 21. Før selve festlighederne begynder, afholdes der dog et særligt optaktsevent arrangeret af Nordjyllands ord- og litteraturfestival, Ordkraft. Dette særevent starter kl. 15 med en rundvisning på Lindholm Høje, efterfulgt af en samtale mellem Anne-Marie Vedsø Olesen og moderator Erling Lykke kl. 16. Forfatteren vil også signere bøger frem til kl. 17.20. Bemærk venligst, at dette særevent kræver en billet på forhånd.

For at fuldende din sankthansaften i så betagende omgivelser tilbydes der selvfølgelig også en kulinarisk oplevelse. Kokken Henrik Mouritzen, der driver Café Lindholm, tilbyder en bred vifte af lækkerier både indendørs og udendørs. Du kan fristes af helstegt pattegris med kartoffelsalat, delikate pølser, vegetarisk chili con carne samt et udvalg af sommervine, specialkaffe og en kold fadøl fra Thisted Bryghus ved de udendørs boder.

Hvis du foretrækker at sidde indendørs, kan du også vælge at nyde en særlig treretters menu med vinmenu i Café Lindholms hyggelige omgivelser. Husk at reservere bord i forvejen via cafelindholm.dk.

Programmet for sankthansaften på Lindholm Høje er som følger:

Kl. 15.00-17.20: Rundvisning og særarrangement med forfatter Anne-Marie Vedsø Olesen (køb billet via nordjyskemuseer.dk).
Kl. 16.00-22.00: Grillen er tændt, og der er boder med mad- og drikkevarer.
Kl. 17.00-20.00: DJ Flis spreder toner og stemning på museets terrasse.
Kl. 17.30-20.30: Spisning på Café Lindholm (kræver forhåndsbestilling af bord).
Kl. 21.00: Båltale ved forfatter Anne-Marie Vedsø Olesen, efterfulgt af tænding af sankthansbålet (afhængig af

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt