MinByAalborg.dk

Sådan kommer nye bussluse på Østerbro til at fungere

14 april, 2023 | 03:00
- Af Redaktion
I stedet for en busgrav har kommunens Klima- og Miljøudvalg valgt at forsøge sig med en anden løsning
DEKLARATION
Billedetekst: Mitchell Johnsom - Unsplash

Selvom det bliver sværere for bilister at køre gennem Østerbro i Aalborg på grund af den nye bussluse, bliver konsekvenserne dog ikke af samme kaliber som ved busgraven i vestbyen.

Det skyldes, at kommunens Klima- og Miljøudvalg har besluttet, at man vil forsøge sig med skiltning i stedet for en busgrav.

– Nu prøver vi med den lidt blødere løsning her, fordi vi er overbeviste om, at vi godt kan, hvis ikke forhindre al bilkørsel så i hvert fald reducere den gennemkørende bilkørsel, så vi kan løse trængselsproblemerne for busserne, siger Per Clausen (EL) til TV2 Nord.

Beslutningen er taget, fordi der hver dag er mange passagerer i busser, som forsinket på grund af kødannelser på Østerbro.

– Det er det, vi gerne vil have gjort op med ved at sikre, at der ikke længere er gennemkørende biltrafik på Østerbro, siger Per Clausen til TV2 Nord.

Selvom busgraven i vestbyen har vist sig at være effektiv, har man valgt at gå med skiltning, som derimod ikke er lige så effektiv.

– Erfaringen er med skiltning, at det måske ikke virker helt så effektiv som en busgrav, men på den anden side så slipper folk lidt billigere, når de overtræder reglerne, siger Per Clausen til TV2 Nord.

Busslusen skal blandt andet være med til at få flere passagerer til at bruge den kollektive trafik samt forbedre trafiksikkerheden omkring Østerbro.

20. april skal By- og Landskabsudvalget behandle forslaget. Clausen regner med, at arbejdet med busslusen begynder i efteråret.

Kilde: TV2 Nord

Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt