MinByAalborg.dk

Kræftens Bekæmpelse samler ind søndag

14 april, 2023 | 04:00
- Af Redaktion
Tusindvis af frivillige over hele landet hjælper til
Info:
Louis Reed Unsplash

På søndag samler Kræftens Bekæmpelse ind til forskning, forebyggelse og patientstøtte over hele landet fra kl. 10.00 ved at gå fra dør til dør. Du kan også støtte via sms, MobilePay, bankoverførsel, girokort eller digitale indsamlinger, hvis du ikke er hjemme.

Ifølge Kræftens Bekæmpelses formand, Helen Bernt Andersen, som selv samler ind, er indsamlingen med til at skabe håb og redde liv,  og folk tager som regel rigtig godt imod indsamlerne. Indsamlingen sker i samarbejde med Nordea, som holder ekstraordinært åbent søndag for at kunne håndtere de indsamlede kontanter. Sidste år blev der gennemsnitligt indsamlet 1600 kr. pr. bøsse og i alt næsten 33 mio. kr. af de omkring 2.000 frivillige indsamlingsledere og hjælpere og ca. 15.000 frivillige indsamlere.

Samarbejdet mellem Nordea og Kræftens Bekæmpelse gør de frivillige indsamleres vigtige arbejde lidt lettere og sikrere, håber direktør for privatkunder i Nordea, Mads Skovlund, som er glad og stolt over at hans kolleger har taget opgaven på sig med at tælle de indsamlede penge op og sætte dem ind på Kræftens Bekæmpelses konto på indsamlingsdagen.

Foreningen er dybt afhængig af frivillig støtte, da kun tre procent af indtægterne kommer fra det offentlige. Overskuddet fordeles med 61 pct. til forskning, 18 pct. til patientstøtte, 18 pct. til forebyggelse og tre pct. til administration.

Pengene er med til at sikre, at færre får kræft, at flest muligt overlever kræft, og at kræftramte mennesker får et godt liv med eller efter kræft.

Kilde Via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt