MinByAalborg.dk

321.000kr: Varmeregning får lejere til at flygte

14 marts, 2023 | 14:00
- Af Redaktion
Det nedlagte sygehus i Dronninglund skal omdannes til 80 nye boliger, men varmeregningen er et problem
Info:
Foto: Aalborg Kommune

Mange steder kæmper borgere for at blive tilsluttet fjernvarme, fordi det er billigere. Men i Dronninglund forholder det sig anderledes. Her kæmper et stort nyt boligprojekt for at undgå at blive tilsluttet Dronninglund Fjernvarme. Dette skyldes, at værket stadig kører med høje priser. De begrundet dette med et efterslæb fra tidligere.

Ifølge lokalplanen er der tilslutningspligt, men bygherren vil have det ophævet.

”Det giver ingen mening – Det er i øjeblikket alt for dyrt at være tilsluttet fjernvarme i Dronninglund, og det er heller ikke bæredygtigt varme. Vi ønsker i stedet at forsyne det nye boligprojekt med varme fra varmepumper og solceller på taget,” siger Dennis Engmann, der er bygningsrådgiver for bygherren, til Nordjyske.

De har foreløbigt modtaget en aconto-regning på i alt 321.000 kroner, der kun dækker 2300 kvadratmeter af de i alt 8000 kvadratmeter, der bygges om.

”Problemet er også den høje faste kvadratmeterpris, der er uafhængig af forbruget. Bygherren har andre lejemål i Dronninglund, og han oplever i øjeblikket, at lejerne flygter på grund af de høje varmepriser,” siger Dennis Engmann.

Brønderslev Kommune skal mandag behandle ansøgningen fra MVE Holding Aps, der har opkøbt Dronninglund Sygehus. De har allerede en gang afvist at droppe tilslutningspligten for det nye boligprojekt, men efter en partshøring behandles den igen.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Nordjyske.dk
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt