PEACE | Nødhjælp fra Aalborg til Przemysl

Nødhjælp fra Aalborg til Przemysl
Billedetekst: Foto: Billedarkiv

En varevogn fuld af nødhjælp fra Aalborg til Ukraine

Lørdag aften samledes store dele af Danmark foran skærmene for at se indsamlingsshow til fordel for Ukraine. Der blev indsamlet ikke mindre end 165 millioner kroner. Det var dog ikke alle, der stoppede ved at donere til showet. Mens det løb over skærmen, fyldte to nordjyder en varevogn med nødhjælp og kørte til Przemysl.

Jacob Krogh Hannibalsen og Lasse Baun tog sagen i egen hånd

De to nordjyder, Jacob Krogh Hannibalsen og Lasse Baun, valgte at tage skridtet videre for at hjælpe fremmede mennesker. Med hjælp fra de sociale medier og deres netværk formåede de at få fyldt en varevogn til bristepunktet. Den var fyldt med alt fra tøj, toiletartikler og mad til alt andet, der kan gøre gavn i landet. Støtten har været stor fra både befolkning og virksomheder, der har kastet ting i puljen.

Det hele skulle fragtes til grænsebyen Przemysl, fordi den er første stop for rigtig mange ukrainske flygtninge på vej til sikkerhed. Her er der brug for de mange nødhjælpsartikler, fordi der strømmer så mange flygtninge igennem. En ukrainsk lastbil tog tingene med videre ind i Ukraine, hvor det allerede i dag mandag er begyndt at gøre gavn.

 

DEKLARATION
Kilde:Tv2/Nord - CVR-nr 12230281- AktivSøparken 4, 9440 Aabybro
Alt. tekst:Nødhjælp fra Aalborg til Przemysl
Titel:max-kukurudziak-qbc3Zmxw0G8-unsplash
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden