Lidl’s tobaksudfasning høster positiv feedback fra kunder og medarbejdere

13 september, 2023 | 18:00
Efter fire måneder rapporterer Lidl om positiv respons på deres initiativ om at udfase tobak
Lidl

I maj annoncerede den internationale dagligvarekæde Lidl, at de inden udgangen af 2028 ville udfase al tobak fra deres butikker. Dette skridt er en del af deres forpligtelse til at agere ansvarligt og tage del i forebyggelsen af tobaksrelaterede sundhedsproblemer.

Fire måneder efter udmeldingen kan Lidl præsentere positive resultater fra deres tobaksudfasningsplan. Khalil Taleb, viceindkøbsdirektør i Lidl Danmark, rapporterer, at kunderne har reageret positivt på initiativet, og at medarbejderne bakker op om beslutningen.

“Gør vi status på omsætningen her fire måneder efter udmeldingen, så viser den, at vi ikke har tabt kunder, og selv rygere stadig kommer og handler hos os. Vi har tabt omkring 11 % af omsætningen på tobak, men selvom det er mistet omsætning for os, så er det forhåbentlig også den mindre mængde tobak ud i samfundet, hvilket er meget positivt,” siger Khalil Taleb.

En intern undersøgelse blandt Lidl’s medarbejdere viser, at flertallet af de ansatte er positive over for beslutningen om at stoppe med at sælge tobak. Kim Christensen, butikschef i en af Lidls tobaksfrie butikker, er stolt af at være en del af initiativet og har kun modtaget positive tilbagemeldinger fra kunderne.

Lidl er en aktiv deltager i partnerskabet “Røgfri Fremtid,” som arbejder mod en røgfri generation i 2030. De opfordrer andre aktører i branchen til at følge deres eksempel og prioritere tilgængeligheden af tobak.

Initiativet fra Lidl viser, at erhvervslivet kan tage ansvar i kampen mod tobak, selv mens de venter på politiske beslutninger. Det er et skridt i retning af en røgfri fremtid, som også støttes af Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden, der står bag partnerskabet “Røgfri Fremtid.”

DEKLARATION
Kilde:Lidl Via Ritzau
Alt. tekst:Lidl
Titel:Lidl
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden