Antallet af ladestandere stiger

13 august, 2023 | 06:00
Elbilerne har behov for ladepunkter, og det har resulteret i en fordobling i ladestandere
Chuttersnap, Unsplash.
Billedetekst: Foto: Chuttersnap, Unsplash
Beskrivelse: Elbil, bil

Antallet af offentlige ladepunkter i Danmark er blevet fordoblet i forhold til juli sidste år. Dette stigningstempo er nødvendigt på grund af det stigende salg af elbiler, og behovet for flere ladepunkter forventes at stige yderligere i fremtiden.

I juli 2023 var der 13.641 offentlige ladepunkter, hvilket er en stigning på 101 procent sammenlignet med samme måned året før, hvor der var 6.779 ladepunkter.

Antallet af offentlige lynladepunkter steg også betydeligt, med en vækst på 107 procent fra 613 offentlige lynladepunkter i juli 2022 til 1.266 i juli 2023.

I samme periode steg antallet af elbiler på de danske veje med 66 procent, hvilket betyder, at antallet af ladepunkter stiger mere end antallet af biler, hvilket skaber konkurrence om ladepunkterne.

Den forbedrede ladestruktur betyder, at der nu er 11,1 elbiler per offentligt tilgængeligt ladepunkt i Danmark ved udgangen af juli, hvilket er en klar forbedring fra 13,5 elbiler per ladepunkt i juli 2022.

De Danske Bilimportører opfordrer til politisk handling for at støtte et frit og konkurrencepræget lademarked, hvor prisen på opladning er tydelig for brugerne.

DEKLARATION
Kilde:De Danske Bilimportører
Alt. tekst:Chuttersnap, Unsplash.
Titel:Elbil.
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden