To Reumert priser til Aalborg Teater

13 juni, 2022 | 07:30
Det blev til to priser til Aalborg Teater, da årets Reumert blev uddelt søndag aften i Odense
Aalborg Teater
Billedetekst: Foto: MinByAalborg

Christopher Læssø og Rikke Bilde styrede aftenens løjer i Odense, da den danske teaterverdens who’s who var samlet til uddelingen af årets Reumert. Og her kunne Aalborg Teater hive to flotte priser i land.

Scenograf Ditte Marie Walter Tygesen vandt for forestillingen Jeg er vinden

Ditte Marie Walter Tygesen er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i København, 2020. Og fik følgende ord med på vejen:

Psykedeliske farver blandede sig med hinanden i gul, grøn, blå og rød, så skuespillerne kunne bevæge sig både til havs, til lands og i fjeldet. Samtidig skabte scenografien en fornemmelse af eksistentiel intethed. Her er en farvesikker scenograf med sans for rummets vildskab.

For samme forestilling vandt også instruktør Camilla Kold Andersen.

Camilla Kold Andersen er uddannet fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2021 og er Husinstruktør på Aalborg Teater 2021-2023. Hendes arbejde på Jeg er Vinden fik følgende ord sat på prisen:

Hendes iscenesættelse vovede at fortolke teksten i én retning, så forestillingen blev poetisk smuk. I hendes langsomme tempo fik replikkerne en særlig rytme og musikalitet, og hendes pauser gav tekstens gentagelser nogle spændende variationer. Modigt og direkte ind i det dystre.

Af fremtidige projekter kan publikum blandt andet glæde sig til hendes opsætning af Herman Melvilles Moby Dick til næste år.

 

DEKLARATION
Alt. tekst:Aalborg Teater
Titel:Aalborg Teater
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden