Aalborg-folket flytter for at få flere penge mellem hænderne

13 april, 2023 | 12:00
- Af Redaktion
Når borgere i Aalborg og andre danskere flytter bopæl, så er det hovedsageligt for at få mere råderum i økonomien.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Selv om færre danskere ser ud til at pakke flyttekasserne i år, så er årsagerne bag flytningen i høj grad de samme som tidligere, men særligt én årsag træder endnu mere tydeligt frem i år:

Nemlig ønsket om ’mere luft i økonomien’.

Økonomi motiverer flere til at flytte…

”For to år siden var det kun hver 18. dansker, der nævnte ønsket om at få mere luft i budgettet. Nu er det godt hver 9., der flytter for at spare. Vi kan se, at mange danskere især drømmer om billig varme og lavt energiforbrug til en kommende bolig, og det er nok et tydelig aftryk af de prisstigninger, vi har set på alt i vores hverdag,” siger Michael Dalsager fra Home.

Hele 35 % af danskerne har lave energiudgifter på deres top 3 over de vigtigste kvaliteter til et kommende hjem, viser barometeret.

Men også ønsket om ’et nemmere hus og have’ er gået frem i forhold til coronatiden, mens ’mere plads’ er gået tilbage.

”Et hus, der er stort, er typisk også dyrere at bo i – så her smitter de højere udgifter måske også af på flytteønskerne,” siger Michael Dalsager.

…men ellers flytter vi meget af de samme årsager som altid

Flyttebarometeret er en øjebliksmåling, og danskernes planer kan ændre sig i løbet af året. Det viser tidligere års flyttebarometer og flyttestatistik også (se afsnit med ‘baggrund’).

”Danskernes flyttelyst kan stige og falde – også hurtigt. Det så vi i høj grad under corona og senest under den nuværende økonomiske krise, hvor antallet af bolighandler dykkede markant i løbet af 2022. Nu ser vi igen positive takter på boligmarkedet, og flere salg giver flere flytninger – og det kan motivere til nye flytninger,” siger Michael Dalsager.

Flyttebarometeret viser, at danskerne mest af alt fortsat flytter af helt almindelige årsager.

Blandt de typiske årsager er behov for mere plads og ønske om have – eller mindre plads og ingen have. Uddannelse og job er også hyppige årsager til, at vi flytter. Og så er ’lyst til forandring’ også en af topscorerne, fastslår Home.

Kilde. Home via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt