MinByAalborg.dk

Nedgang i medlemstal: Parti mister endnu et byrådsmedlem

13 marts, 2023 | 20:00
- Af Redaktion
John Bjerg, som blev valgt til byrådet i Jammerbugt i 2021, var langt fra usikker på sin fremtid i Nye Borgerlige. Men nu har han meldt sig ud af partiet
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

En ekskluderet formand fik ikke John Berg, byrådsmedlem i Jammerbugt og valgt for Nye Borgerlige, til at betvivle sin rolle i partiet.

– Vi, der har en fortid i Fremskridtspartiet, er jo godt polstrede til intern uro, sagde han til TV2 Nord i fredags.

Men nu har piben fået en anden lyd. John Bjerg meldte sig nemlig ud af Nye Borgerlige efter en generalforsamling i kredsen lørdag.

– Den generalforsamling gik ikke, som jeg syntes, den burde. Det var dråben, der fik bægeret til at flyde over, siger John Bjerg til TV2 Nord.

Hvad der helt konkret fik John Berg til at melde sig ud, vil han ikke ud med.

– Kort sagt kan jeg ikke se mig selv i et parti, hvor jeg som lokalpolitiker i Jammerbugt skal styres af partimedlemmer i en anden kommune.

– Jeg vil ikke bruge mere tid på ævl og kævl – eller på at stå på alle mulige markeder og uddele pjecer for partiet. Nu koncentrerer jeg mig om at passe arbejdet i byrådet, siger John Bjerg til TV2 Nord.

Et uventet farvel
Ifølge kredsformanden, Idon Brødbæk, er John Bjergs udmelding overraskende.

– Men det er jo sådan, det er, siger kredsformanden til TV2 Nord.

John Bjerg fortsætter som løsgænger og har ingen planer om at melde sig ind i andre partier.

Idon Brødbæk dog havde håbet, at John Bjerg ville overlade byrådsmandatet til sin suppleant. Det afviser John Bjerg imidlertid med henvisning til de personlige stemmetal. Ved i 2021 stemte 4,2 procent af vælgerne i Jammerbugt på Nye Borgerlige. Af de 920 stemmer var 558 personlige stemmer på John Bjerg. Hans første-suppleant, Jesper Riis Hansen fra Aabybro, fik 73 stemmer, skriver TV2 Nord.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: TV2 Nord
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt