Så ofte går aalborgenserne til lægen

12 september, 2022 | 08:00
Den seneste opgørelse af antallet af årlige lægekonsultationer viser, at den voksne gennemsnitsdansker konsulterer egen læge seks til syv gange årligt.
Billedetekst: Foto: Billedarkiv

Ifølge tal fra Danmarks Statistik har den voksne gennemsnitsdansker konsultation med egen læge mellem seks og syv gange årligt.

Dog ser der relativt store forskelle, hvis man kigger nærmere på de forskellige kommuner.

Aalborgenserne er en ret god repræsentant af gennemsnittet, da statistikken viser, at den gennemsnitlige voksne aalborgenser konsulterer lægen 6,8 gange om året. I København ses tallet at være en smule lavere, da de er i kontakt med lægen 6,2 gange årligt. I Skive findes et af landets højeste tal, da de har gennemsnitligt 7,7 årlige konsultationer med egen læge.

Derfor er der forskel

Der kan være forskellige årsager til den markante forskel. Ifølge professor ved Statens Institut for Folkesundhed, Annette Kjær Ersbøll kan det blandt andet skydes afstanden til lægen og lægens ventetider, men tilgængeligheden af speciallæger kan også have en betydning. I hovedstadsområdet ses der eksempelvis en større forekomst af speciallæger, hvilket er med til at mindske presset på områdets praktiserende læger.

 

DEKLARATION
Kilde:Samvirke
Titel:Læge-2
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden