Projekt: Tæl sommerfugle i Nordjylland

12 juni, 2023 | 06:00
Nu kan du i Nordjylland og resten af landet være med i et projekt, hvor dagsommerfuglene i landet skal tælles.
Billedetekst: Foto: Aarhus Universitet Technical Sciences
Beskrivelse: sommerfugl

Bag projektet står Professor Toke Thomas Høye fra Aarhus Universitets Institut for Ecoscience, og biologer og sommerfugleentusiaster Anne Eskildsen og Heidi Buur Holbeck, som står bag virksomheden Naturrådgiverne.

Forskere verden over har for længst slået alarm over dagsommerfuglenes drastiske tilbagegang. Derfor er en overvågning af dagsommerfuglene i Danmark i dén grad tiltrængt:

”Hvis vi vil bevare og beskytte vore dagsommerfugle, er det vigtigt, at vi kan følge de enkelte arters bestandsudvikling langt bedre end vi gør i dag”, forklarer Toke Thomas Høye.

”Samtidig er en tæt overvågning af dagsommerfuglene nyttig og omkostningseffektiv, fordi vi ved, at sommerfuglene er gode til at afspejle, hvordan naturen mere overordnet set har det”, siger Toke Thomas Høye.

Sommerfugleentusiaster på banen

Og overvågningen skal ske med danskernes hjælp.

”Hvis man er sommerfuglekender, kan man allerede i dag gå i gang med at lave sin egen sommerfugletællerute”, siger Anne Eskildsen.

”Allerede fra sommeren 2023 og i de kommende år arrangerer vi en række workshops landet over for de danskere, der har lyst til at blive oplært som dagsommerfugletællere. Her får man træning i at kende de forskellige dagsommerfuglearter og lære, hvordan man laver selve optællingen”, fortæller Anne Eskildsen.

En millionbevilling til projektet er kommet fra fondene AAGE V. JENSEN NATURFOND og 15. Juni Fonden.

Kilde: Aarhus Universitet Technical Sciences via Ritzau

DEKLARATION
Titel:3bc903c3-e279-4a8d-b915-f1f08da8d576
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden