Ekspert i shitstorms: “Føtex har skudt sig selv i foden med tilbagekaldelse af T-shirt”

12 juni, 2022 | 08:00
En hvid T-shirt med teksten: "Fars hus, Fars regler" er blevet fjernet fra Føtex efter den skabte debat på det sociale medie Twitter. Ekspert i shitstorms udtaler sig om tilbagekaldelsen.
Billedetekst: Foto: Billedarkiv

Den omdiskuterede T-shirt blev solgt i Føtex i forbindelse med Fars Dag den 5. juni i år. Onsdag valgte Salling Group at tilbagekalde T-shirten med teksten: “Fars hus, Fars regler”. Tilbagekaldelsen skete efter T-shirten havde skabt en debat om kønsroller på Twitter. Det var forfatter og journalist Rikke Viemose, som startede debatten med at tweete et billede af T-shirten efterfulgt af teksten: “Set i Føtex i dag ”

Når en fjer bliver til ti høns i 2022

Selvstændig konsulent med speciale i krisekommunikation og shitstorms, William Atak udtaler sig om sagen til landsdækkende medie. Han fortæller, at Salling Group har skudt sig selv i foden ved at fjerne T-shirten fra deres sortiment.

I samme omgang siger han, at koncernen burde have haft mere is i maven i stedet for at reagere blot et døgn efter debattens begyndelse. Han konkluderer, at Føtex har fået mere negativ omtale ved tilbagekaldelsen, end de ville have fået ved at lade T-shirten blive i butikken.

Han pointerer også, at timingen for sagen er uheldig, da den er opstået kort tid efter Lagkagehusets præsentation af deres kageperson. I den forbindelse har bagerkæden mødt stor modstand fra mange kanter.  Kommunikationsekspertens vurdering er, at Føtex formentlig ikke kommer ud i en ligeså langvarig shitstorm som Lagkagehuset. Derfor mener han, at Salling Group snart kan ånde lettet op.

Salling Group vil ikke sælge generende og stødende varer

Ifølge landsdækkende medie har Salling Groups presseansvarlig Jacob Krogsgaard Nielsen kommenteret på sagen i en mail, hvor han skriver følgende:

Vi ønsker ikke at sælge varer, som generer eller støder. Det konkrete eksempel viser, at det nogle gange er en svær øvelse, og at der kan være stærke meninger om både produktet og blandt dem, der har forskellige meninger om det. Det prøver vi efter bedste evne at undgå. Al handel er en konkret vurdering.

Han har ikke ønsket at kommentere nærmere om Salling Groups overvejelser omkring at fjerne T-shirten fra landets Føtex butikker.

DEKLARATION
Kilde:TV2 CVR nr. 10413494 Rugårdsvej 25 5000 Odense C
Titel:t-shirt
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden