Tragisk drukneulykke i Frejlev medfører sikkerhedstjek af legepladsen

12 maj, 2022 | 09:00
Mandagens tragiske drukneulykke i Frejlev, der kostede en femårig pige livet, får Aalborg Kommune til at gennemgå sikkerhedsprocedurerne på legepladsen i børnehaven. Kommunen og politiet afdækker stadig hændelsesforløbet omkring ulykken.
Billedetekst: Foto: Billedarkiv

Aalborg Kommunes forvaltning for børn og unge samarbejder i øjeblikket med politiet om at afdække hændelsesforløbet for mandagens tragiske drukneulykke i Frejlev, der endte med at koste en femårig pige livet.

Mandag formiddag kl. 11:11 blev pigen fundet livløs i et bassin tæt på Specialbørnehaven Væksthuset, som hun var tilknyttet. Hjerteløbernes hurtige ankomst til stedet og livsreddende førstehjælp samt indsatsen fra redningsmandskabet var desværre ikke nok til at redde pigens liv.

Politiet foretager afhøringer og laver undersøgelser

Politikommisær Michael Karstenskov udtaler, at politiet på nuværende tidspunkt har foretaget en række afhøringer og lavet undersøgelser, der skal medvirke til at give et billede af ulykkens hændelsesforløb. Der har blandt andet været fokus på, hvor længe pigen var forsvundet fra børnehaven samt den præcise dødsårsag.

Her understreger politikommisæren, at der ikke er nogen tegn på, at der er sket en forbrydelse.

Aalborg Kommune retter fokus mod krisehåndtering

Susanne Nielsen er forvaltningschef i Børn og Unge afdelingen i Aalborg Kommune. Kommunen og politiet arbejder teoretisk ud fra en formodning om, at den femårige pige er kommet udenfor børnehavens område ved at klatre over et hegn. Dette skulle være sket i et kort øjeblik, hvor personalet ikke har været opmærksomme på hende. Efter at have forladt institutionens område er pigen faldet i bassinet, hvor hun efterfølgende blev fundet livløs.

Sammen med politiet er kommunen stadig ved at afdække, hvad der er sket før, under og efter ulykken. Folk stiller mange spørgsmål i sådan en ulykkelig situation. Alle disse spørgsmål stiller kommunen også sig selv i denne fase, udtaler forvaltningschefen.

I øjeblikket er fokus rettet mod krisehåndtering, hvor der ydes hjælp til børnehavens personale, pigens forældre og børnehavens øvrige forældre, fortæller Susanne Nielsen.

Aalborg Kommune vil undersøge legepladsens sikkerhed

Derudover kan forvaltningschefen oplyse, at der allerede tirsdag blev aftalt et møde med legepladsinspektøren i Aalborg Kommune.

Kommunen ønsker at gennemgå og tjekke op på alle procedurer, som der foreligger for sikkerheden i børnehaven. Susanne Nielsen tydeliggør, at kommunen ser indad i den pågældende situation, da de gerne vil vide, om der er noget, som de har overset. Dette er de ikke færdige med at afdække på nuværende tidspunkt.

Forvaltningschefen forklarer, at der er standardiserede retningslinjer for sikkerheden på Aalborg Kommunes legepladser. Der er specifikke krav om daglige eftersyn. Derudover er der bestemte eftersyn, som foretages en gang i kvartalet. De helt store sikkerhedseftersyn gennemføres hvert tredje år.

Susanne Nielsen skal nu i gang med at tjekke op på om disse eftersyn er blevet overholdt. Hun forventer dog ikke, at der er noget at komme efter. Alligevel mener hun, at det selvfølgelig er nødvendigt at kigge indad og gå alt igennem, hvilket der vil gå noget tid med.

Forvaltningschefen slår fast, at denne slags ulykker simpelthen ikke må ske. Hun pointerer også, at nogle gange sker der bare tragiske ulykker, som er umulige at undgå næsten uanset hvad.

Den tragiske drukneulykke fra Frejlev står alene, da der ikke har været tidligere ulykker, som direkte kan sammenlignes med denne.

DEKLARATION
Kilde:Det Nordjyske Mediehus A/S- CVR-nr 18096641 Langagervej 1, 9220 Aalborg Øst
Titel:legeplads
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden