MinByAalborg.dk

Spildevand skal omsættes til fjernvarme

12 marts, 2023 | 16:00
- Af Redaktion
Nu vil Aalborg Forsyning udnytte spildevandet til at lave fjernvarme til borgerne i Aalborg.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

I stedet for at udlede det rensende spildevand til Limfjorden, vil Aalborg Forsyning nu udnytte varmen ved at etablere end stor varmepumpe, som fremover skal kunne levere fjernvarme til borgerne i Aalborg.
Energien fra det renset spildevand trækkes ud og omsættes herefter til fjernvarme.

I løbet af 2024 vil det nye anlæg stå færdigt og levere fjernvarme til det, der svarer til 1300 parcelhuses årlige varmeforbrug.

Udviklingen mod grønnere omstilling
Det nye anlæg vil kunne producere seks MW fjernvarme, hvoraf Aalborg Forsyning kun skal bruge 2 MW strøm. Det resterende kan produceres gennem det rensende spildevand.

På kolde vinterdage, som dem vi har haft på det seneste, kan det lade sig gøre at trække varme ud af spildevandet og omsætte det til fjernvarme.

Aalborg Forsyning vil slutte brugen af kul i 2028 og vil således blive erstattet af vedvarende energikilder.

De bygger også en ny udløbspumpestation, der skal sikre, at renseanlægget også i fremtiden kan følge med de flere husstande, som bliver koblet på.
Samtidig arbejder de på at få et tilsvarende projekt på Renseanlæg Vest, hvor er der mulighed for at opnå op til 20 MW fjernvarme gennem det rensende spildevand.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: TV2 Nord
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt