MinByAalborg.dk

Reaktionspatruljen fra Nordjyllands Politi i aktion i AKKC

12 januar, 2023 | 08:00
- Af Redaktion
Torsdag 5. januar og mandag 9. januar var Reaktionspatruljen fra Nordjyllands Politi i aktion med våben, hjelme og skudsikre veste i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC). Selvom det umiddelbart kan lyde voldsomt, var det heldigvis ganske uskyldigt, da der blot var tale om øvelser.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Med 24.000 kvadratmeter er mulighederne mange i AKKC. Gæster valfarter til huset for at deltage i koncerter, messer, konferencer og meget andet. Denne gang var det dog et noget andet arrangement, AKKC dannede rammerne omkring. Reaktionspatruljen fra Nordjyllands Politi var nemlig i aktion med hele to øvelser torsdag 5. januar samt 9. januar.

Træner for at holde færdighederne skarpe

Reaktionspatruljen er en beredskabspatrulje, som er specialtrænet til at kunne handle effektivt i kritiske situationer, hvor tiden er en afgørende faktor. Det kan eksempelvis være i forbindelse med skudepisoder eller andre uforudsete hændelser. Enheden blev indført som et nationalt koncept i 2014 på baggrund af den skærpede terrortrussel, der desværre er en realitet i Danmark. Reaktionspatruljen træner derfor til at kunne håndtere kritiske situationer og uforudsete hændelser, som den tragiske hændelse i Fields.

Grunden til at Politiets Reaktionspatrulje træner i AKKC og andre lignende lokationer i Aalborg skyldes, at folk ofte samles disse steder. Derfor er det vigtig, at Politiet har et kendskab til lokationerne, så de er forberedt, hvis uheldet skulle være ude. Under afviklingen af øvelserne i AKKC anvendte Reaktionspatruljen derfor også løs ammunition for at træne deres færdigheder og holde dem helt skarpe.

Et vigtigt samarbejde

I AKKC er de glade for, at Politiets Reaktionspatrulje har holdt de to øvelser i begyndelsen af januar, og AKKC vedligeholder løbende det gode samarbejde med både Politiet og Beredskabscenteret, så de hele tiden har de bedste vilkår for at kunne håndtere kritiske situationer på stedet.

– Vi er meget glade for vores gode samarbejde med Politiet og Beredskabscenteret, da vi selvfølgelig ønsker at alle føler sig sikre, når de befinder sig i AKKC. Derfor har vi sammen med Politiet og Beredskabscenteret gennem en årrække afholdt en række øvelser i vores lokaler. Heldigvis kan vi med vores mange kvadratmeter være behjælpelige med at danne rammerne omkring flere forskellige typer af øvelser, ligesom de to nye øvelser her i januar, fortæller Søren Kabbel Dalgaard, der er teknisk chef i AKKC.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt