Vi glemmer det stadig: Kør nu bil, når du kører bil!

11 november, 2022 | 08:00
Landsdækkende kampagne skal sætte fokus på mobilbrug bag rattet
Billedetekst: Foto: MinByAalborg

Vi er desværre fortsat for mange, der ikke kan holde fingrene fra mobiltelefonen når vi i stedet burde fokusere på at køre bil. Derfor lancerer Rådet for Sikker Trafik i den kommende uge en landsdækkende kampagne, der skal få os til at fokusere på trafikken i stedet for telefonen.

Tal fra Rigspolitiet afslører, at der i årets første ti måneder blev uddelt knap 19.000 klip i kørekortet for brug af håndholdt mobil bag rattet.

Derfor søsætter Rådet for Sikker Trafik i uge 46 en kampagne i 53 kommuner landet over, der skal sætte fokus på problemet.

– Vi kan se, at der stadigvæk er alt for mange bilister, der sidder med deres mobiltelefon, når de kører bil, siger Lisbeth Sahl Bauditz, som er seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik. Det skriver DR.dk

Og husk det nu næste gang du sætter dig bag rattet. Ud over det kan gå rigtig galt både for dig og andre i trafikken, så rykker det også i tegnebogen. Hvis politiet fanger dig med fingrene på mobilen eller dit smartwatch, mens du kører, så kan du se frem til et klip i kørekortet. Derudover koster det en bøde på 1.500 kroner samt 500 kroner til Offerfonden. Brug i stedet pengene på julegaver.

DEKLARATION
Titel:trafik
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden