Utzon centeret får bevilling til nyt laboratorium

11 juni, 2023 | 06:00
5 millioner kroner skal muliggøre at bygge et arkitekturlaboratorium, hvor børn, unge og deres familier kan få viden om biobaserede byggematerialer og grøn omstilling.
Billedetekst: Foto: Christopher Cassidy, Unsplash.
Beskrivelse: Mycelium, svamp

Utzon Centret har modtaget 5 millioner fra VILLUM FONDEN til at bygge et arkitekturlaboratorium. Her vil børn, unge og børnefamilier få inspiration og viden om biobaserede byggematerialer og grøn omstilling.

“Vi står overfor nogle store udfordringer med den grønne omstilling, hvor vi skal gentænke byggeri og arkitektur. En af løsningerne er intelligente og biobaserede byggematerialer. Derfor er vi enormt begejstrede for den støtte og opbakning, som VILLUM FONDEN nu giver os, så vi kan lave Utzon Arki-Lab,” fortæller Matilde Marling Kiib, der er Leg & Læringschef på Utzon Center.

Projektet er udviklet af Leg & Læring, Utzon Centrets undervisningsafdeling.

Det skal øge børn og unges interesse for biobaserede byggematerialer og den grønne omstilling, hvor de kan eksperimentere med nye og bæredygtige byggemuligheder i byggelaboratoriet.

“Utzon Center er den helt rigtige samarbejdspart for det Kongelige Akademi om projektet ‘Utzon Arki-Lab’, da deres Leg & Læring-team igen og igen har bevist deres evne til at bringe arkitekturens teknologier i samspil med det legende og eksperimenterende til glæde for børn, unge og børnefamilier,” fortæller Natalie Mossin, der er institutleder for Det Kongelige Akademi.

Projektet laves i samarbejde med The Centre for Information Technology and Architecture (CITA) ved Det Kongelige Akademi, der er nogle af verdens førende forskere i bio-hybrid arkitektur.

Laboratoriet vil være fyldt med laserskærere, 3D-printere, virtual reality – og masser af svampemycelium. Svampekulturer er gode byggematerialer, og derfor vil de være tilgængelige.

“Børn og unges interesse for science bliver ikke kun stimuleret af dygtige lærere i skolen. Det er vigtigt, at de oplever hands-on, hvordan science har betydning for deres hverdag, og at de får gode oplevelser med science i fritiden ,” siger fondsrådgiver Marianne Lomholt fra VILLUM FONDENs uddelingsområde Børn, unge og science.

Kilde: Utzon Centeret

DEKLARATION
Titel:christopher-cassidy-dRrHgggNXnA-unsplash
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden