Det bliver stadig dyrere at bygge

11 juni, 2023 | 20:00
Omkostninger for at få bygget bliver ved med at stige, viser nye tal. Faktisk er det tiende kvartal i træk, at det sker.
Billedetekst: Foto: Sven Mieke

I løbet af første kvartal 2023 var der en stigning på 1,0 procent i de samlede udgifter til opførelse af nye boliger i forhold til det foregående kvartal.

Stigningen kan henføres til de øgede udgifter til arbejdskraft og materialer, som er steget med henholdsvis 0,6 pct. og 1,0 pct. Materialeudgifter og samlede byggeomkostninger er steget støt siden begyndelsen af ​​2021.

Det seneste kvartals stigning er dog den mindste i den periode. Det generelle indeks er et vægtet gennemsnit af udgifterne til at opføre etageejendomme og enfamiliehuse. I 1. kvartal 2023 er udgifterne til opførelse af enfamiliehuse og etageejendomme steget med henholdsvis 0,7 procent og 1,6 procent.

Forskellen i omkostningsvæksten skyldes primært stigningen i materialeudgifterne, som steg med 0,7 procent for enfamiliehuse og 2,1 procent for etagebyggeri. Lønudgifterne steg til gengæld mere ensartet med 0,6 procent for enfamiliehuse og 0,7 procent for etagebyggeri.

Kilde: Danmarks Statistik

DEKLARATION
Titel:sven-mieke-fteR0e2BzKo-unsplash
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden