Aalborg Universitet rykker op på grøn rangliste

11 juni, 2023 | 15:00
Aalborg Universitet forbedret deres grønne initiativer, og det har ført til, at de er rykket op på en 9. plads på verdensomspændende rangliste.
Billedetekst: Foto: Aalborg Universitet

Mere end 1.500 universiteter fra hele verden er blevet vurderet for deres bidrag til bæredygtig udvikling og sociale fremskridt, og her fremstår Aalborg Universitet som et af de bedste universiteter i verden.

Det skrev universitetet selv om i en pressemeddelelse.

Det internationale magasin Times Higher Education rangerede universiteterne på de såkaldte Impact Rankings 2023. Listen vurderes ud fra FN’s 17 verdensmål.

Listen sammenligner mere end 1.000 forskellige universiteters arbejde med alt fra bæredygtig teknologiforskning til ligestilling og uddannelse til campus CO2-udledning.

“Det er et stort skulderklap til vores forskere og studerende, at Aalborg Universitet nu er i top ti over universiteter i verden, der bidrager mest til at løse de globale udfordringer,” siger rektor Per Michael Johansen.

Samlet er Aalborg Universitet gået fra en 31. plads helt op i top 10 til en samlet 9. plads.

Ser man på hvert verdensmål for sig, har AAU gjort fremgang i hele 12 af de 17 verdensmål, hvilket er en af ​​årsagerne til det store spring på ranglisten.

For verdensmål 7 om bæredygtig energi rykkede AAU op fra 101-200 sidste år til nummer 18 i år.

“Placeringen her er udtryk for, at AAU’s forskning bliver brugt, både i Danmark og i resten af verden,” fortæller Per Michael Johansen.

Kilde: TV 2 Nord

DEKLARATION
Titel:Aalborg Universitet
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden