53-årig mand snød nordjyske bilforhandlere for 1.3 millioner kroner

11 juni, 2022 | 14:00
Fem gange var en 53-årig mand ude at købe biler hos forskellige nordjyske bilforhandlere, som han ikke betalte for, inden han solgte dem videre til udlandet.
Dommer hammer
Billedetekst: Foto: Billedarkiv

I alt mistede bilforhandlerne 1.3 millioner kroner på den 53-årige mands svindelnummer.

Fem nordjyske bilforhandlere blev snydt af manden, som kom ind i butikken, lagde en udbetaling og optog et lån for resten af prisen på bilen.

I stedet for at betale billånene solgte manden bilerne til Østeuropa kort efter, at han havde købt dem.

Et års betinget fængsel for svindelnummer og narkobesiddelse

Anklager i sagen Søren Riis Andersen fortæller det regionale mediehus, at den 53-årige mand fik et års betinget fængsel som straf for bedrageriet.

I samme omgang udtaler anklageren sig om den tiltaltes forklaring i retten. Ifølge forklaringen begik manden bedrageriet, så han kunne tilbagebetale en gæld til nogle andre. Den 53-årige sagde, at det var disse personer, som havde presset ham til at svindle. Manden kom dog ikke med mere information om de omtalte personer.

Udover bedrageriet med bilerne var manden også tiltalt for narkobesiddelse, hvilket han erkendte i retten. I 2020 blev manden stoppet med omkring fire kilo hash i sin bil, som han ifølge egen forklaring skulle transportere for nogle andre.

Sagens alder og mandens egen forklaring havde indflydelse på dommen

Den 53-årige mands forklaring havde en vis indflydelse på dommen, som lød på et års betinget fængsel for bedrageri og narkobesiddelse. Derudover var sagen tre år gammel, hvilket var en formildende omstændighed.

Manden tog imod dommen.

DEKLARATION
Alt. tekst:Dommer hammer
Titel:Retten Aalborg
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden