Bank kræver, at nordjysk virksomhed skaffer millioner efter underskud

11 marts, 2023 | 16:00
- Af Redaktion
Et underskud på 37 millioner i 2022 har drænet egenkapitalen. Nu går en nordjysk virksomhed i gang med at planlægge børsnotering i Danmark.
Penge
Info:
Penge
Foto: dcbel

Den nordjyske virksomhed Asetek er blevet tvunget til at hente ny kapital, efter virksomheden led et driftstab på 37 millioner kroner. Det skriver Nordjyske.

I en meddelelse skriver Asetek, at deres bankforbindelse har anmodet om en indsprøjtning i kapitalen. Planen er, at man ved hjælp af en aktieemission på 140 millioner kroner, kan styrke selskabets likviditet.
– Som en konsekvens planlægger selskabet en kapitalrejsning med et bruttoprovenu på 140 mio. kr. og et ventet nettoprovenu på 115 mio. kr. i en fuldt garanteret aktieemission, skriver Asetek.
På nuværende tidspunkt er Asetek børsnoteret i Norge. I forbindelse med kapitalindsprøjtningen er det planen at blive børsnoteret i Danmark, mens de ønsker at blive afnoteret fra børsen i Norge.

Kæmpedomicil i Svenstrup
Den nordjyske virksomhed blev etableret i 1997 af André Sloth Eriksen og producerer kølesystemer til IT-udstyr som computere og servere.

Virksomheden er i fuld gang med at bygge et nyt kæmpedomicil i Svenstrup.
Ifølge Nordjyske udgør det nye byggeri en stor trecifret millioninvestering og skal stå klar til brug i 2024.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt