Nye anbefalinger til Corona-test

Billedetekst: Foto: Billedarkiv

Sundhedsstyrelsen har meldt nye anbefalinger til Corona-test ud

Der er kontrol med Coronaepidemien ifølge Sundhedsstyrelsen. Så meget kontrol at teststederne lukker på stribe, og vi har lagt restriktionerne bag os. Nu er Sundhedsstyrelsen kommet med nye anbefalinger, når det kommer til at blive testet for Corona.

Ikke længere nødvendigt at teste

Føler du dig syg med symptomer, der kunne tyde på Corona, behøver du fremadrettet ikke lade dig teste. Det samme gælder, hvis du er nær eller øvrig kontakt til en smittet. Hvor du tidligere skulle blive testet hurtigst muligt, er der nu intet behov for et testsvar. Du skal altså håndtere det som sygdom generelt – bliv hjemme hvis du har symptomer og hold en god hygiejne. De generelle anbefalinger for selvisolation gælder stadig, bare uden behov for et positivt testsvar.

Hvem skal fortsat lade sig teste

Der er en befolkningsgruppe, der dog fortsat bør lade sig teste ved symptomer. Dette gælder eksempelvis særligt sårbare mennesker – ældre over 65, gravide samt andre i den sårbare kategori. Her kan et positivt testsvar have betydning for en god og tidlig behandling. Denne gruppe skal altså fortsat lade sig teste hurtigst muligt ved symptomer.

Ifølge Sundhedsstyrelsen er det fortsat vigtigt at holde en god hygiejne og dermed minimere smitterisiko. Der er fortsat stadig mange særligt sårbare, som vi alle bør tage hensyn til, når vi kan.

 

DEKLARATION
Titel:Corona-test
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden