Sommer, musik og fadbamser.

Lige nu kan det føles meget, meget langt borte. Men den skulle være god nok. Igen i år rulles kludetæppet af festivaler ud over det ganske land.

Når julelysene slukkes og januar mørket omfavner os med corona-restriktioner, frost på forruden og trøsteløst heldagsregn. Ja, så kan det svært at forestille sig fællessang, blå himmel og musik fra scenekanten.

Kniber det med at genkalde følelsen af festivalsstemning, så er det måske ikke så underligt. For til sommer er det mere end 1000 dage siden hegnet sidst blev væltet på Roskilde Festivalen eller nordjyderne flokkedes til den Lille Fede og skrålede med på Kald Det Kærlighed.

Og netop kærlighed har danskerne i overflod, når det kommer til festivaler. En kærligheden der absolut er gensidig. For listen af festivaler i lille Danmark er næste lige så lang som køen til toiletterne. Især indenfor de seneste fem til ti år er der sket en eksplosiv stigning i antallet af festivaler over det ganske land.

Vi kan tilsyneladende ikke få nok, om det er så er jazz, rock eller folkemusik der er på programmet. Om det er mega-festivaler, der kræver den store tegnebog eller de små, intime slags.

I følge Dansk Statistik, så pakkede hver sjette dansker telt og klapstol og tog på festival i 2018. Helt præcist købte 17 procent af befolkningen billet til en musikfestival.

Det er måske ikke så overraskende, at det især er ungdommen og de studerende der er storforbrugere af landets festivaler. Tallene afslører, at 37 procent af de studerende tager på musikfestival, mens lidt færre, 36 procent af de 16-24-årige er at finde samme sted. Det samme er 25 procent af de 25-35-årige, hvorefter deltagelsen falder i takt med de grå hår indfinder sig.

Lokalt er det ubestridte største indspark til festivalkalenderen selvfølgelig Nibe Festivalen som i år afholdes i perioden 29. juni til den 2. juli. Her kan du blandt andet lægge ører til:

Suspekt, Gnags, Malurt, Tessa, Martin Jensen, Jung, Faustix Ude Af Kontrol.

DEKLARATION
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden