Døjer du med at opnå dit nytårsforsæt? Læs her om hvordan du sætter realistiske mål

Lad være med at gøre konstant status over din indsats – glæd dig over at du er kommet i gang

Her godt 11 dage inde i det nye år gør du sikkert – hvis du er som de fleste – allerede status på hvordan det går med dit planlagte nytårsforsæt: Er du kommet godt i gang? Er det blevet lettere at få løbet den daglige tur? Kan du allerede nu mærke fordelene ved at tabe sig? De fleste der kaster sig ud i nytårsforsæt er tit og ofte ekstremt hårde ved sig selv, hvis ikke man holder kadencen og opnår ens mål. Men som det meste andet her i livet, handler et nytårsforsæt om det lange, seje træk, der ikke kommer af sig selv.

Vi mennesker har en fantastisk evne til se på det der ikke virker fremfor at se på det der rent faktisk virker

Som med det meste så er energien og positiviteten ganske høj i starten af et projekt. Man er engageret, fyldt med håb og tro på tingene. Når tingene skrider frem, og man begynder at møde modgang og stopklodser på vejen, så er det helt naturligt at miste fatningen, modet og optimismen. I denne fase er det derimod vigtigt, at have ens fokus stift rettet mod endemålet: Hvad vil man med det man foretager sig? Er det på grund af andres ønsker, eller er det ens eget indre ønske?

Lad være med at gå i gang med et nytårsforsæt for andres skyld – det er spild af tid og energi, og du ender med at blive trist til mode

Al forskning viser, at hvis man vil en dårlig vane til livs, så tager det dedikeret fokus, tid og energi. Med andre ord sker det ikke over natten. Hvis ikke ens nytårsforsæt stammer i et reelt indre ønske om, at der er noget ved ens ydre fremtoning, måden man taler med folk på, eller hvordan man er overfor ens medmennesker, som man ønsker at ændre på – så viser al erfaring, at du ikke når i mål med projektet. Vær derfor ærlig overfor dig selv og stil det allermest essentielle spørgsmål inden du hopper ud i et nyt projekt eller ændring: “Er det her noget JEG ønsker?” og så er den faktisk ikke længere. Held og lykke!

DEKLARATION
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden