DIF: Manglende finanslovsstøtte betyder retræte fra udsatte boligområder

10 september, 2022 | 20:00
En medfinansiering af DIF get2sport var ikke med i finanslovsforslaget. Det betyder, at DIF’s indsats i landes udsatte boligområder må neddrosles kraftigt.
Fodbold
Billedetekst: Foto: MinByAalborg

Regeringens finanslovsforslag var dårligt nyt for idrætsforeningerne i Danmarks udsatte boligområder. DIF’s indsats på området, DIF get2sport, blev ikke tilgodeset, og det får mærkbare konsekvenser. I øjeblikket er DIF get2sport til stedet i 55 udsatte boligområder, hvor de lokale idrætsforeninger får hjælp til at drive foreninger og skabe sunde idrætsfællesskaber for især områdets børn og unge.

Må droppe op mod halvdelen af indsatsområderne

”Vi må droppe op mod halvdelen af indsatserne i de udsatte boligområder. DIF get2sport-indsatsen er helt afgørende for, at de frivillige kræfter kan drive en idrætsforening i disse områder, så det får naturligvis negative konsekvenser. Ikke kun for foreningerne, men også for de unge og for samfundet generelt,” siger direktør for DIF, Morten Mølholm Hansen.

DIF er udfordret

DIF get2sport har hidtil været finansieret af DIF, satspuljemidler, kommuner og fondsmidler. Fondsmidlerne på seks millioner kroner årligt ophører dog ved årsskiftet. Derfor havde DIF opfordret regeringen til at finansiere det manglende beløb via Finansloven. Ambitionen var at udvide indsatsen til alle landets udsatte boligområder

DIF-direktør skuffet

”Jeg er skuffet over, at DIF get2sport ikke er med i finanslovsforslaget. Det er lige lanceret en bandepakke med længere straffe og etablering af et nyt, dyrt topsikret fængsel. Men der blev i Finansloven ikke plads til denne håndsrækning til idrætsforeninger i udsatte boligområder. Disse foreninger tilbyder ellers præcis de sunde fællesskaber, som de unge mennesker har brug for, hvis de ikke skal havne i usunde og kriminelle fællesskaber,” siger DIF-direktøren

DEKLARATION
Alt. tekst:Fodbold
Titel:Fodbold
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden