MinByAalborg.dk

EWII opstiller Rolls Royce-batteri på Lindø

10 maj, 2023 | 02:00
- Af Redaktion
Energikoncernen EWII vil sætte et stort batterisystem, der er udarbejdet af Rolls Royce, på Lindø til hjælp for vindmølleindustrien.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Det er EWIIs første store batteri, som er ankommet til Lindø, hvor det inden længe vil blive i stand til at levere systemydelser til Energinet.

”Med batterisystemet på Lindø kan EWII være med til at stabilisere elnettet, fordi vi står til rådighed med systemfleksibilitet, når for eksempel vejrforhold giver udsving i nettet,” siger direktør for Kommerciel Infrastruktur i EWII, Claus Møller.

Hos Lindø Offshore Renewables Center er man meget tilfredse med, at EWII har valgt at placere batterisystemet hos LORC på Lindø. Det giver testcentret en unik adgang til batterikapacitet i stor størrelsesorden.

”For LORC er der tale om opstarten på et nyt forretningsben, hvor vi vil udvikle og tilbyde test- og demonstrationsydelser indenfor energilagring. EWIIs batteri er første skridt i denne nye gren af LORCs forretning. Fremadrettet kan enhver aktør få adgang til at opstille batterier hos os på Lindø – det være sig til forskning, udvikling og demonstration indenfor batteriteknologi, levetidstest, udvikling og demonstration af forretningsdannelse eller det kunne være demonstration af, hvordan batterier kan samkøres med vindmøller eller andre PtX-teknologier”, siger Torben Lorentzen, der er CEO i LORC.

EWII tager førertrøjen

Batteriet på Lindø er første skridt i EWIIs nye satsning på batterisystemer og energilagring. Forleden offentliggjorde energikoncernen, at den samlet investerer en kvart milliard i batterilagringssystemer flere steder i landet. En investering, der vil mangedoble de megawatt og megawatt-timer, der er til rådighed på batterier i Danmark

”Nu tager vi i EWII førertrøjen for batterier i Danmark. Der skal findes nye løsninger til håndteringen af den vedvarende energi, og her er batterilagringssystemer én måde at gøre det på. Vi har set en spændende mulighed i markedet, og den går vi efter, siger Claus Møller.  

Med en kapacitet på 2 megawatt og 2,2 megawatt-timer bliver batteriet på Lindø et af de største i landet, når det bliver sat i drift omkring 1. juli.

De øvrige batterier, som EWII etablerer, bliver dog endnu større. Fra efteråret etablerer EWII fem batterier på 3 megawatt og 3,5 magawatt-timer forskellige steder i Trekantområdet, og på Bornholm opstiller koncernen næste år et kæmpe batterienergilagringssystem på hele 30 megawatt og 43 megawatt-timer.

Kilde: EWII A/S via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt